CRIZA IMIGRANŢILOR. Franţa ajută Germania încercând să preia circa 1.000 de refugiaţi

Parisul a trimis la Munchen, în sudul Germaniei, reprezentanți ai serviciilor sale în materie de azil pentru a încerca să convingă circa 1.000 de refugiați să vină în Franța, a declarat un înalt responsabil francez, care și-a exprimat speranța că primele plecări vor avea loc marți seara.

08 sept. 2015, 17:06
CRIZA IMIGRANŢILOR. Franţa ajută Germania încercând să preia circa 1.000 de refugiaţi

Am început o misiune luni după-amiază (….) în centrul temporar de primire aflat la Munchen”, a declarat directorul general al Oficiului francez de protecție a refugiaților și apatrizilor (Ofpra), Pascal Brice, potrivit Agerpres.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Polonia ar putea accepta peste 2.000 de imigranţi, afirmă premierul Ewa Kopacz

Le propunem unui anumit număr dintre ei să vină în Franța cu titlul de azil, procedând evident la verificarea cetățeniei lor, deoarece operațiunea se referă doar la sirieni, irakieni și eritreeni. Obiectivul este ca o primă sută de persoane să plece marți seara pentru a fi găzduite temporar în centre situate în regiunea pariziană”, a declarat oficialul francez.

Luni, președintele francez, Francois Hollande, a anunțat că, în numele ”principiului solidarității”, este gata să primească în următoarele săptămâni ”mai multe sute, chiar o mie” de refugiați sosiți recent în Germania. Este vorba de a ajuta Berlinul, care prevede sosirea a 800.000 de solicitanți de azil în 2015 în Germania.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Premierul Luxemburgului propune ca refugiaţii să fie primiţi şi pe alte CONTINENTE