CRIZA IMIGRANŢILOR. Franţa alocă peste 600 de milioane de euro pentru refugiaţi

CRIZA IMIGRANŢILOR. Franța, care s-a angajat să deschidă porțile pentru 24.000 de refugiați în următorii doi ani, va debloca în total peste 600 de milioane de euro până la sfârșitul lui 2017 pentru finanțarea primirii acestora, potrivit guvernului socialist la putere. 

16 sept. 2015, 17:40
CRIZA IMIGRANŢILOR. Franţa alocă peste 600 de milioane de euro pentru refugiaţi

Franța va aloca peste 600 milioane de euro pentru refugiați, până la sfârșitul anului 2017. Pentru 2016, 279 milioane de euro în credite suplimentare vor fi deblocați, a anunțat premierul Manuel Valls în cursul unei dezbateri în Parlament privind criza migratorie. În 2017, aceste credite urmează să atingă 334 de milioane, au anunțat surse apropiate șefului guvernului.

Premierul a anunțat de asemenea crearea a 900 de posturi suplimentare în rândul forțelor de ordine, în special în poliția de la granițe, în cadrul luptei împotriva imigrației ilegale, potrivit Agerpres.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Robert Fico: Uniunea Europeană NU mai este un LOC SIGUR. Islamiştii sunt printre refugiaţi

Franța intenționează să efectueze 16.000 de îndepărtări forțate ale străinilor fără drept de ședere în acest an, după 15.000 în 2014. Valls a anunțat în această privință un efort ‘fără precedent’ și ‘indispensabil dacă dorim să punem în aplicare o politică migratorie sustenabilă și dacă dorim să menținem dreptul de azil’.

Potrivit unui sondaj publicat miercuri, realizat pentru canalul de televiziune francez BFMTV, francezii sunt favorabili în proporție de 80% restabilirii controalelor la granițe pentru a face față afluxului de imigranți și de refugiați.