Criza imigranţilor: Oraşul Munchen a ajuns la limita capacităţii sale de primire, avertizează poliţia germană

Orașul Munchen, din sud-estul Germaniei, a ajuns la 'limita extremă' a capacităților sale de primire a refugiaților, după ce numai sâmbătă au sosit 12.200 dintre aceștia, a anunțat duminică poliția locală, citată de AFP.

13 sept. 2015, 09:41
Criza imigranţilor: Oraşul Munchen a ajuns la limita capacităţii sale de primire, avertizează poliţia germană

”Ținând cont de cifrele înregistrate ieri (sâmbătă), este foarte clar că am ajuns la limita extremă a capacităților noastre” pentru a prelua solicitanții de azil care vin dinspre Balcani, via Ungaria și Austria, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Munchen.

Circa 6.700 de migranți au trecut sâmbătă frontiera ungaro-austriacă pe la punctul vamal Nickelsdorf, de unde și-au continuat drumul către Germania, conform poliției austriece, care se așteaptă la un flux asemănător și pentru duminică.

Germania se islamizează: Arabia Saudită vrea să ridice 200 de moschei pentru refugiaţii sirieni

Pe de altă parte, sâmbătă s-a înregistrat un nou record al numărului migranților sosiți în Ungaria într-o singură zi — 4.330. Precedentul record, stabilit joi, era de 3.601 de sosiri.

Conform noii legislații adoptate la începutul acestei luni de parlamentul de la Budapesta, de la 15 septembrie trecerea ilegală a frontierei ungare se va pedepsi cu până la 5 ani de închisoare.

Referitor la noile norme, premierul ungar Viktor Orban a anunțat că de la jumătatea acestei luni orice imigrant care va intra ilegal pe teritoriul Ungariei va fi arestat.