CRIZA IMIGRANŢILOR. Parlamentul European doreşte un acord pentru rezolvarea problemei migranţilor

CRIZA IMIGRANŢILOR. Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat luni că se așteaptă ca miniștrii de interne din Uniunea Europeană să ajungă la un acord asupra unei scheme voluntare de redistribuire a 160.000 de migranți.

21 sept. 2015, 08:15
CRIZA IMIGRANŢILOR. Parlamentul European doreşte un acord pentru rezolvarea problemei migranţilor

O reuniune a miniștrilor justiției și afacerilor interne europeni (JAI) este prevăzută pentru 22 septembrie la Bruxelles, în ajunul unui summit extraordinar al UE în încercarea de a depăși actuala criză a migranților din Europa.

”Vor exista unele discuții, dar în final va fi un acord privitor la relocarea a 160.000” de migranți, a afirmat Martin Schulz, într-o declarație pentru postul de radio public german.

În perspectiva summitului UE din 23 septembrie, cancelarul german Angela Merkel le-a solicitat liderilor celorlalte state membre să își asume responsabilitatea comună pentru a soluționa cea mai gravă criză a migrației de după Al Doilea Război Mondial, potrivit Agerpres.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Cât ar costa statul român găzduirea refugiaţior

Conform Oficiului de statistică al UE, statele membre au primit 213.200 de cereri de azil în perioada aprilie-iunie 2015, respectiv cu 85% mai mult față de numărul de cereri depuse în trimestrul al doilea al anului 2014.

Germania a înregistrat cel mai mare număr de cereri de azil în cel de-al doilea trimestru din 2015, respectiv 80.900 de cereri, reprezentând 38% din totalul UE. Pe locul al doilea se situează Ungaria, cu 15%, și iar pe poziția a treia Austria, cu 8%.