Criza imigranţilor, pe agenda CSAT. Iohannis: Vom decide paşii pe care România trebuie să-i facă

Publicat: Miercuri, 16 Septembrie 2015 12:06 // Actualizat: Miercuri, 16 Septembrie 2015 12:06 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, în faţa plenului comun al celor două Camere, şi despre criza imigranţilor. Şeful statului a spus că problema refugiaţilor nu poate fi rezolvată printr-o abordare "birocratică sau contabilă, matematică" şi a anunţat că, la şedinţa de joi a CSAT, se va conveni asupra paşilor pe care România trebuie să-i facă.

Klaus Iohannis a adresat, miercuri, un mesaj Parlamentului, printre temele abordate numărându-se şi cea a crizei imigranţilor.

"Folosesc acest prilej pentru a mă referi și la o temă separată, dar cât se poate de actuală şi sensibilă în contextul actual, cea privind criza refugiaţilor.

Așa cum am afirmat, suntem pentru solidaritate în interiorul Uniunii Europene, suntem solidari cu statele membre afectate de această criză, acţionăm în spiritul respectării drepturilor omului și consider că, mai ales acum, trebuie să respingem manifestările radicale și să dovedim echilibru și înțelepciune.

Tocmai de aceea, nu cred că această criză poate fi rezolvată printr-o abordare birocratică sau contabilă, matematică, ci doar prin dialog deschis, prin consultarea cu statele membre, printr-o decizie consensuală, ținând cont, sigur, de principii și valori, de context și de realități. Nu vorbim despre locuri de cazare, ci despre oameni, despre integrarea lor în societate, despre accesul lor la educație, servicii de sănătate și locuri de muncă pe termen lung.

Nu cred că între parteneri lucrurile se rezolvă prin impunere, prin ameninţarea cu sancţiuni, ci de comun acord. Cred că fiecare stat membru are dreptul să acţioneze în funcţie de situaţia specifică pe care o are, conform capacităţilor şi posibilităţilor pe care le are.

Acesta este punctul de vedere pe care l-am susținut și îl voi susține în continuare în discuțiile pe care le voi avea cu liderii europeni.

În cursul zilei de mâine, în cadrul CSAT, vom conveni asupra paşilor pe care România trebuie să-i facă în acest proces, iar de câte ori evoluția situației o va impune voi comunica atât cu dumneavoastră, cu Parlamentul, cât și cu reprezentanții celorlalte instituții ale statului", a spus Iohannis, în plenul comun.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cote refugiaţi criza imigrantilor CSAT Klaus Iohannis refugiaţi România
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 sep 16:12
...soluţie ar fi, cu siguranţă, cea pe care am propus-o şi în iunie” CITEŞTE ŞI Criza imigranţilor, pe agenda CSAT. Iohannis: Vom decide paşii pe care România trebuie să-i facă Source Article from ...
1
EUR
4.8698
RON
01 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H