CRIZA IMIGRANŢILOR. Peste o sută de sirieni au fost salvaţi în largul Ciprului

CRIZA IMIGRANŢILOR. Peste 100 de sirieni care fugeau de războiul din țara lor au fost salvați în largul insulei Cipru în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, după avarierea vasului lor, relatează AFP, citând o declarație făcută de autorități locale.

06 sept. 2015, 08:57
CRIZA IMIGRANŢILOR. Peste o sută de sirieni au fost salvaţi în largul Ciprului

Mica ambarcațiune de pescuit pe care erau înghesuiți 114 sirieni, printre care 54 de femei și copii, au suferit o avarie la circa 40 de mile de portul cipriot Larnaca, a indicat agenției franceze de presă o sursă din cadrul Centrului de coordonare a operațiunilor de salvare.

Niciun pasager nu a fost rănit, potrivit aceleeași surse, care nu a putut să furnizeze mai multe detalii.

Cipru se află la 100 de km de coastele siriene, dar nu a cunoscut fluxuri masive de refugiați provenind din această țară aflată în conflict din 2011, potrivit Agerpres.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Un ministru avertizează: Europa este un BAZAR în acest moment

În septembrie 2014, circa 340 de refugiați, în special din Siria fuseseră salvați de o navă de croazieră în largul Ciprului. Acești refugiați, care refuzaseră să coboare de pe navă au fost instalați timp de mai multe luni într-o tabără de corturi în apropiere de capitala Nicosia.

În noiembrie, alte 220 de persoane fuseseră salvate în largul părții de nord a Ciprului, ocupate de Turcia.

Peste 300.000 de imigranți au traversat Mediterana din ianuarie până în prezent, mult mai mult decât pe ansamblul anului trecut, și peste 2.500 de persoane au murit pe mare după ce au încercat să ajungă în Europa, a anunțat la sfârșitul lunii august Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (HCR).