CRIZA IMIGRANŢILOR. Primul grup de refugiaţi proveniţi din Germania a ajuns în Franţa

CRIZA IMIGRANŢILOR. Circa 50 de refugiați din Germania au sosit miercuri dimineața la periferia Parisului, formând prima tranșă din cei o mie de imigranți pe care Franța s-a angajat să-i primească pentru a ușura sarcina Berlinului. 

09 sept. 2015, 12:14
CRIZA IMIGRANŢILOR. Primul grup de refugiaţi proveniţi din Germania a ajuns în Franţa

Plecați în cursul nopții din Munchen, sudul Germaniei, 53 de sirieni și irakieni, majoritatea bărbați, au ajuns cu autobuzul la Champagne-sur-Seine, o localitate cu 6.600 de locuitori, situată la sud-est de Paris.

Cu un aer obosit, unii dintre ei au coborât din vehicul făcând semnul ‘V’, de la victorie, în direcția jurnaliștilor care îi așteptau.

Ei au fost întâmpinați de echipe ale Crucii Roșii. ‘Îi vom însoți și vom înlesni procedurile administrative care le vor permite să obțină statutul de refugiat în două până la patru luni’, a declarat Jean-Jacques Eledjam, președintele Crucii Roșii franceze.

Ei vor fi cazați ‘în două clădiri puse la dispoziție de municipalitate, locuri relativ confortabile având în vedere dificultățile pe care ei le-au întâmpinat’, a adăugat el.

Alți refugiați sunt așteptați miercuri în centrul de la Cergy-Pontoise, la nord-vest de Paris.

În fața afluxului masiv de refugiați în Europa, președintele Francois Hollande a declarat luni că Franța este dispusă să găzduiască 24.000 de refugiați în următorii doi ani.

În Germania, temperând avântul imigranților, cancelarul Angela Merkel a declarat miercuri că refugiații sunt bineveniți, însă comunitățile de imigranți trebuie să se integreze în societatea germană, relatează DPA.

‘Ei au nevoie de ajutor pentru a învăța repede limba germană și pentru a găsi de lucru’, a spus Angela Merkel în timpul unei dezbateri în Bundestag.

‘Ar trebui să învățăm din experiența noastră din 1960 când am adus muncitori străini și încă de la început trebuie să avem ca prioritate integrarea acestora’, a mai spus șefa guvernului german.

‘O națiune care primește un număr atât de mare de refugiați, mulți din alte culturi, trebuie să fie clară în a spune că aici se aplică anumite reguli’, a adăugat ea.

‘Nu putem ignora cazul în care comunități care se stabilesc aici resping integrarea. Nu vom tolera acest lucru’, a mai spus Angela Merkel.