CRIZA IMIGRANŢILOR. Protest extrem al unei familii de refugiaţi, la Budapesta: NU vrem în tabără VIDEO

CRIZA IMIGRANŢILOR. O familie de refugiaţi a recurs la un gest extrem, joi, ca să nu fie dusă într-un adăpost de lângă Budapesta. Tot joi, imigranţii au blocat trenurile şi gările în semn de refuz de a merge în centrele special amenajate pentru imigranţi.

03 sept. 2015, 14:26

Refugiaţii, care urcaseră în trenul de Viena, au fost daţi jos cu forţa de poliţie, după ieşirea din Budapesta. Disperat, tatăl s-a aruncat pe şine cu soţia şi bebeluşul, fiind apoi arestat, potrivit România TV

Aproximativ 200 de migranţi se află în tren şi refuză să coboare pentru a fi duşi într-un centru aflat la 35 de kilometri de Budapesta.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR: Europa este în haos din cauza valului de refugiaţi VIDEO

Imaginile au fost surprinse de un jurnalist britanic, aflat şi el în garnitura plecată din gara Keleti, blocată timp de 3 zile de poliţie.

Niciun refugiat nu mai iese din ungaria fără să fie înregistrat

Autorităţile de la Budapesta au anunţat că niciun refugiat nu va mai ieşi din Ungaria fără să fie înregistrat.
Numeroși migranți au refuzat joi să părăsească un tren care se îndrepta spre frontiera cu Austria și care a fost oprit de autorități în vederea transferării lor către un centru de refugiați din apropiere de Budapesta, informează AFP, citată de Agerpres.

Mulți refugiați au rămas în tren și în imediata lui apropiere scandând „SOS” și „Nu în tabără!”, după ce autoritățile le-au cerut să coboare și să se urce în autobuze care aveau ca destinație centrul de primire a refugiaților de la Bicske.

Trenul plecase la finalul dimineții din gara Keleti din Budapesta, cu peste 200 de migranți la bord, potrivit reporterilor AFP de la fața locului. Acestea urmau să se îndrepte spre două localități situate la frontiera austriacă, Szombathely și Sopron, în condițiile în care legăturile feroviare internaționale dinspre Ungaria au fost suspendate.

Trenul a fost imobilizat la Bicske, la 40 km de Budapesta, potrivit agenției oficiale MTI, unde poliția a încercat să-i îmbarce pe migranți spre centrul de refugiați.