CRIZA IMIGRANŢILOR. Serbia îi cere Ungariei să îşi deschidă frontierele

CRIZA IMIGRANŢILOR. Ministrul sârb pentru refugiați Aleksandar Vulin a cerut marți Ungariei să-și redeschidă frontiera pentru imigranții din Orientul Mijlociu, închisă în cursul nopții de Budapesta.

15 sept. 2015, 18:23
CRIZA IMIGRANŢILOR. Serbia îi cere Ungariei să îşi deschidă frontierele

‘Cer Ungariei să-și redeschidă frontiera pentru imigranți. Cel puțin pentru femei și copii’, a declarat Aleksandar Vulin la punctul de trecere a frontierei de la Horgos unde așteptau circa o sută de imigranți. El a afirmat că nu vede o soluție pe termen scurt. ‘Guvernul ungar nu dorește să-i lase pe acești oameni să treacă’, a adăugat ministrul sârb.

Punctul de frontieră Horgos-Roszke, principalul punct de trecere între Serbia și Ungaria și punct de intrare în Uniunea Europeană, a fost închis.

Citeşte şi Kelemen Hunor, despre ridicarea gardului la graniţa Ungaria-România: „Nu este împotriva românilor”

‘Dacă situația persistă la granița cu Ungaria, ei vor încerca probabil să meargă în Croația sau în România’, a mai spus Vulin, potrivit Agerpres.

Ministrul a precizat că autoritățile sârbe le-a propus imigranților blocați la Horgos ‘să-i conducă la centrul de primire’ din orașul din apropiere Kanjiza (nordul Serbiei).

‘Le-am pus la dispoziție autobuze, unii au acceptat, alții nu, nu îi putem forța’, a mai spus Vulin reiterând că ‘în niciun caz nu va fi folosită forța’ împotriva imigranților pentru a debloca punctul de trecere a frontierei de la Horgos.