CRIZA IMIGRANŢILOR. Traficul feroviar între Germania şi Austria a fost reluat

Circulația trenurilor între Germania și Austria s-a reluat luni dimineață, după ce în cursul nopții toate trenurile au fost oprite în cadrul măsurilor de urgență introduse de autoritățile de la Berlin pentru a opri fluxul de migranți care încearcă să intre în țară.

14 sept. 2015, 07:17
CRIZA IMIGRANŢILOR. Traficul feroviar între Germania şi Austria a fost reluat

Un purtător de cuvânt al companiei germane de căi ferate Deutsche Bahn a precizat că trenurile și-au reluat circulația începând cu ora 07.00 am (05.00 UTC), după o pauză de 12 ore, exceptând porțiunea între orașul austriac Salzburg și orașul german Munchen, unde potrivit informațiilor există persoane care merg pe șinele de cale ferată, potrivit Agerpres.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. O nouă tragedie în Mediterana. Cel puţin 34 de morţi, între care 15 copii

La rândul său, compania de căi ferate din Austria a anunțat și ea reluarea traficului spre Germania, dar a atras atenția pasagerilor să se aștepte la controlul documentelor la frontiera cu Germania. Ministrul de interne german, Thomas de Maiziere, a anunțat duminică decizia Germaniei de a reintroduce temporar controale la frontiera cu Austria din cauza afluxului masiv de refugiați care vin dinspre această țară către Germania.

Din acest moment, Germania introduce temporar controale la frontieră de-a lungul frontierelor interne (ale Uniunii Europene). Accentul va fi pus la început pe granița cu Austria”, a spus De Maiziere.

Mii de imigranți continuă să pătrundă în fiecare zi din Ungaria pe teritoriul austriac în drumul lor către Germania, destinația preferată de cei mai mulți dintre ei, numai duminică intrând în Austria circa 8.000. Guvernul de la Viena se teme acum că acești imigranți ar putea fi blocați la granița cu Germania, ca urmare a reintroducerii controalelor la frontieră.

Citeşte şi Polonia, condiţii dure pentru a accepta mai mulţi imigranţi