Criza imigranţilor: Turcia a reţinut 1.734 de migranţi şi 16 călăuze

Un total de 1.734 de migranți și 16 călăuze au fost reținute de paza de coastă turcă și jandarmerie într-o operațiune vineri, au anunțat forțele de securitate într-un comunicat, în cadrul unui efort masiv de a opri refugiații ce ajung pe insula grecească Lesbos, relatează Reuters.

18 mart. 2016, 21:23
Criza imigranţilor: Turcia a reţinut 1.734 de migranţi şi 16 călăuze

Operațiunea a fost lansată în apropierea orașului Dikili, în provincia Izmir pe coasta turcă a Mării Egee, și a implicat paza de coastă, marina și jandarmeria, fiind susținută de sprijin aerian, a declarat armata într-un comunicat.  Autoritățile încă lucrează pentru a stabili naționalitatea celor arestați, adaugă comunicatul.

Tot vineri, cu ocazia summit-ului european pe tema refugiaţilor, nu s-a reuşit să se clarifice situaţia migranţilor blocaţi în Idomeni. Situația migranților blocați în prezent în tabăra de la Idomeini, de partea greacă a frontierei cu Macedonia, rămâne incertă și după summitul european, care nu a luat o decizie în privința lor.

Citeşte şi NAUFRAGIU în Marea Egee. Cel puţin 18 imigranţi s-au înecat

Liderii europeni s-au concentrat pe încheierea acordului cu Turcia privind gestionarea în comun a crizei migrației, prevederile înțelegerii având în vedere numai migranții care vor debarca în Grecia începând din data de 20 martie, aceștia urmând să fie returnați Turciei.