CRIZA IMIGRANŢILOR. Australia vrea să preia 12.000 de refugiaţi din Irak şi Siria

CRIZA IMIGRANŢILOR. Australia va primi 12.000 de refugiați suplimentari ca răspuns la criza migranților ce fug din Siria și Irak, a anunțat miercuri prim-ministrul australian Tony Abbott, informează AFP, citată de Agerpres.

09 sept. 2015, 06:03
CRIZA IMIGRANŢILOR. Australia vrea să preia 12.000 de refugiaţi din Irak şi Siria

Australia a anunţat oficial că va primi 12.000 de refugiați suplimentari din Irak și Siria. Canberra a decis de asemenea să-și extindă în Irak și Siria, la cererea Statelor Unite, angajamentul forțelor în campania de lovituri aeriene împotriva grupării Statul Islamic, a anunțat de asemenea Abbott în fața jurnaliștilor.

Ca răspuns la o opinie publică ce îi cerea o mai mare implicare a Australiei în criza migranților, Abbott a declarat că țara sa va mări ajutorul financiar pentru persoanele strămutate în țările vecine Irakului și Siriei.

„Australia va primi 12.000 de refugiați suplimentari ce fug de conflictul din Irak și Siria”, a declarat Abbott. Aceste 12.000 de persoane se adaugă celor 13.500 de refugiați primiți de Australia în fiecare an, amintește France Presse, citată de Agerpres.

Șeful guvernului australian a precizat că prioritar vor fi primite femeile, copiii și familiile aparținând minorităților persecutate care s-au refugiat în Iordania, Liban și Turcia.

Abbott a estimat că pentru rezolvarea acestei crize umanitare, trebuie distrus Statul Islamic nu numai în Irak, dar și în Siria.

Șase avioane de luptă RAAF F/A18 și două aparate de sprijin australiene sunt deja operaționale în Irak.

„Distrugerea acestui cult al morții este crucială, nu numai pentru a rezolva criza umanitară în Orientul Mijlociu, dar de asemenea pentru a elimina amenințarea ce planează asupra Australiei și restului lumii”, a afirmat Abbott în fața jurnaliștilor.


loading...