CRIZA IMUNOGLOBULINĂ. Ministrul Sănătăţii: SUA au transmis că au o soluţie

Ministerul Sănătăţii urmează să centralizeze propunerile privind aprovizionarea cu imunoglobulină primite după activarea de către România a Mecanismului european de protecţie civilă, dar şi a celui NATO, a declarat, miercuri, ministrul Sorina Pintea, care a precizat că SUA au transmis că au o soluţie.

07 mart. 2018, 12:23
CRIZA IMUNOGLOBULINĂ. Ministrul Sănătăţii: SUA au transmis că au o soluţie

„Sunt 70 de state care au achiesat la sistemul acesta de mecanism şi care caută soluţii. Probabil ne vor oferi şi soluţii. Statele Unite au spus că au o soluţie, dar, repet, le centralizăm şi vedem”, a afirmat Pintea, după o întâlnire cu reprezentanţii celor cinci mari producători de imunoglobulină din Europa.

Ministrul a spus că există imunoglobulină pe stoc şi în Europa.

„Discuţia încă nu s-a terminat, va continua şi după ce mă voi întoarce de la şedinţa de Guvern. În acest moment, spun eu, că sunt nişte discuţii constructive, vom găsi o rezolvare a problemei. Este de bun augur că ne-am întâlnit, dar vom continua după ce mă întorc”, a precizat Pintea.

Ministrul Sănătăţii: România a declanşat mecanismul de alertă european privind imunoglobulina

Întrebată ce s-a întâmplat cu semnalul primit din partea Austriei privind imunoglobulina, Sorina Pintea a răspuns: „Aşteptăm veşti şi de la alte state şi apoi vom face o centralizare, continuă discuţiile cu toată lumea”.

Totodată, întrebată dacă va fi introdusă taxa clawback, ea a afirmat: „Încă nu, negociem”.