Criză în Ucraina: 16 civili au fost ucişi

Şaisprezece civili au fost ucişi în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei, unde luptele între armata ucraineană şi rebelii proruşi s-au intensificat, relatează 24matins.fr, în ediţia electronică de marţi.

03 feb. 2015, 23:14
Criză în Ucraina: 16 civili au fost ucişi

Cinci civili au fost ucişi în împrejurimile localităţii Debalţeve, unde rebelii proruşi încearcă de peste o săptămână să încercuiască armata ucraineană, potrivit autorităţilor regionale loiale Kievului.

Un alt civil a fost ucis la Avdiivka, un oraş controlat de Kiev şi situat la câţiva kilometri nord de Doneţk.

În zonele aflate sub controlul rebelilor, cinci civili au fost ucişi, iar 13 răniţi în bombardamente la Doneţk, potrivit primăriei oraşului. Mai la nord, în regiunea Lugansk, cinci civili din sate situate pe linia de front au fost ucişi de tiruri de artilerie, au anunţat autorităţile regionale favorabile Kievului.

Numărul victimelor civile a crescut dramatic de la intensificarea luptelor în estul Ucrainei.

Luni, Aleksandr Zaharcenko, liderul autoproclamatei „Republici populare Doneţk”, a anunţat că va iniţia acţiuni pentru recrutarea a 100.000 de combatanţi separatişti.

Autorităţile separatiste au avertizat că vor extinde ofensiva după eşecul negocierilor de pace de la Minsk sâmbătă.

Lupte din ce în ce mai violente au loc între armata ucraineană şi rebelii proruşi în jurul Debalţeve, un oraş strategic de pe drumul care leagă cele două capitale separatiste, Doneţk şi Lugansk.