Criza migraţiei şi situaţia din Ucraina, dezbătură de deputaţi români şi omologii lor din Luxemburg

Criza migrației, situația de securitate din Ucraina, relațiile cu Republica Moldova, spațiul Schengen au fost subiectele de discuție la întâlnirea pe care deputații români din Comisia pentru politică externă au avut-o cu omologii din Luxemburg.

14 apr. 2016, 14:05
Criza migraţiei şi situaţia din Ucraina, dezbătură de deputaţi români şi omologii lor din Luxemburg

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, președintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților, Laszlo Borbely, a afirmat că problemele cauzate de criza migrației sunt de nivel global, nu doar european, iar rolul Națiunilor Unite în rezolvarea acestei crize este esențial.

El a subliniat, de asemenea, că România este o țară stabilă, având o poziție importantă la granița estică a Uniunii Europene și a NATO, ceea ce duce la responsabilități sporite, asumate. Totodată, a susținut că România și-a îndeplinit toate obligațiile în ceea ce privește spațiul Schengen și că este nevoie de consens politic în statele membre, subliniază comunicatul, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Tot mai mulţi români imigrează în Marea Britanie din cauza salariilor mici din România

Delegația luxemburgheză „a agreat ideea că problema migrației reprezintă o criză globală, dar și o provocare, nu doar pentru țara sa, și că, în această privință, este nevoie de decizii multilaterale” și a recomandat ca România să împărtășească din experiența sa și altor țări, precum Ucraina și Republica Moldova.