Criza OSTATICILOR de la magazinul evreiesc din Paris: Gestul premierului israelian faţă de un musulman

Un angajat musulman al magazinului cu specific evreiesc din Paris, care a salvat vineri viaţa mai multor clienţi ajutându-i să se ascundă de autorul luării de ostatici - islamistul Amedy Coulibaly - s-a ales cu un gest frumos din partea premierului israelian Benjamin Netanyahu.

12 ian. 2015, 10:17
Criza OSTATICILOR de la magazinul evreiesc din Paris: Gestul premierului israelian faţă de un musulman

Netanyahu i-a mulţumit unui musulman de la magazinul evreiesc parizian pentru salvarea unor ostatici care se aflau în supermarket în momentul în care teroriştii l-au luat cu asalt.

Într-o alocuţiune susţinută în ebraică, Netanyahu a spus că vrea să-i „mulţumească” lui Lassana Bathily, angajatul musulman originar din Mali, de la supermarketul coşer, care a salvat clienţi ai acestui magazin de la Poarta Vincennes, în estul Parisului, ascunzându-i. Patru evrei au fost ucişi în această luare de ostatici. În total, 17 persoane au fost ucise în trei zile la Paris.

„Inamicul nostru comun este islamul radical, extremist, nu islamul normal”, a continuat Netanyhu, după care a adăugat, vorbind în limba franceză, că „acesta este adevărul!”…

Citeşte şi TEROARE la PARIS: Evreii ucişi în atacul din supermarket vor fi înmormântaţi în Israel

Netanyahu a menţionat apoi numele mai multor organizaţii islamiste, între care gruparea Statul Islamic (SI), Frontul al-Nusra, Boko Haram, Hamas şi Hezbollah, subliniind că acestea sunt „ramuri ale aceluiaşi arbore, chiar dacă uneori poartă războaie teribile între ele”. „Atunci când noi ne apărăm, noi apărăm împreună valorile Occidentului”, a subliniat Netanyahu, adăugând că „Israelul este alături de Europa”.

Şeful Guvernului israelian le-a spus evreilor francezi adunaţi la Marea Sinagogă că au dreptul „de a trăi în securitate” în „orice loc” pe care-l vor alege să trăiască, „în special în Franţa”, precizând însă că aceştia pot să se întoarcă, dacă vor, în Israel, unde vor fi primiţi necondiţionat.