CRIZĂ politică în România. Miniștrii USR PLUS şi-au dat demisia din Guvernul Cîţu. Dan Barna: „Nu se mai poate aşa!”

Criza din Guvern se adânceşte pe zi ce trece. Premierul Florin Cîţu şi-a convocat şi el susţinătorii apropiaţi la o şedinţă online de la ora 21.00, după ce a avut o şedinţă secretă cu Klaus Iohannis.

06 sept. 2021, 18:38
CRIZĂ politică în România. Miniștrii USR PLUS şi-au dat demisia din Guvernul Cîţu. Dan Barna: „Nu se mai poate aşa!”

CRIZĂ politică în România. „Miniștrii USR-PLUS se retrag din cabinetul Florin Cîțu. Ne prezentăm demisiile, mâine dimineaţă le va avea premierul pe birou, nu s emai poate aşa. Nu se mai poate așa și nici nu se va putea așa cu USR PLUS. Florin Cîțu a dinamitat această coaliție. Nu mai poate fi premier și miniștrii USR PLUS se retrag din cabinet. Ne prezentăm demisiile.”, a declarat Dan Barna într-o conferinţă de presă. „Este o decizie grea, nu ne-a fost uşor să o luăm, dar România avea nevoie de o astfel de decizie”.

„Am fost într-adevăr un partid altfel. Este un sistem gândit pentru proastă guvernare. Nu am ezitat să vorbim când poate ne era mai comod să tăcem. În aceste 8 luni, am adus oameni onești, de performanță, care au arătat că se poate și altfel în această Românie. Ca să înțelegeți ce a însemnat USR PLUS, o să vă explic… Ioana Mihăilă a semnat ordinul prin care vaccinare este gratuită până în 18 ani, până acum fiind până la 14 ani și a aprobat transparentizarea. Cristian Ghinea a reușit performanța de a avea PNRR semnat luna aceasta. Drulă a semnat pentru construirea a 2 autostrăzi. (…) Toate într-o singură zi.

Văzând ceea ce s-a întâmplat astăzi, am decis că nu putem merge mai departe cu un premier care guvernează fără un minim respect pentru interesele reale ale românilor. Nu se mai poate așa. Florin Cîțu a dinamitat conștient această coaliție, cu bună știință și cinism

NEWSLINE, EDIŢIE specială

BREAKING NEWSDEMISII în bloc în Guvernul Cîţu, scandalul ia amploarehttps://bityl.co/8ZIS LIVE: https://www.romaniatv.net/liveBOMBA SERII, Cîţu a făcut anunţul acum câteva minute, https://bityl.co/8ZIX

Posted by Romania TV on Monday, September 6, 2021

CRIZĂ politică în România. Miniștrii USR încearcă să pună presiune pe premierul Florin Cîțu, pentru a-l forța să vină în fața Parlamentului. Mai mult decât atât, aceștia vor să îi determine și pe cei din PSD să refacă Plenul reunit pentru citirea moțiunii de cenzură. Dacă cei din USR nu și-ar depune demisiile, scandalul pe tema moțiunii ar continua.

Pe de altă parte, Dan Barna va avea marți o întâlnire la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis, pentru a încerca o deblocare a crizei politice. Dacian Cioloș nu va participa la discuții, deoarece se află la Paris, la un eveniment organizat de Emmanuel Macron.

Surse politice au declarat pentru Romania TV că discuția va avea loc la inițiativa președintelui Iohannis, după ce șeful statului a avut și luni o întrevedere cu premierul Florin Cîțu, pe care l-ar fi asigurat de sprijinul său în continuare și căruia i-ar fi spus că singura soluție pentru rezolvarea crizei guvernamentale este ca USR PLUS să renunțe la moțiunea de cenzură.

Biroul Național al USR PLUS urmează să îi dea mandat lui Dan Barna pentru a susține revendicările partidului, respectiv demisia lui Florin Cîțu.

În această seară însă se așteaptă un anunț privind demisia în bloc a miniștrilor USR PLUS, ceea ce ar putea face inutile discuțiile de la Palatul Cotroceni.

Şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere pe tema moţiunii de cenzură are loc marţi, de la ora 11.00, cea convocată luni neavând finalitate, pentru că nu a existat cvorum nici la votul privind solicitarea PNL de verificare a semnăturilor de susţinere a moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR. Informaţii iniţiale indicau că solicitarea PNL a fost aporbată cu 9 voturi la 7.

Circ în Parlament la ședința unde trebuia stabilit calendarul moțiunii de cenzură AUR – USR PLUS! PNL a cerut verificarea semnăturilor. PSD a părăsit sala. Votul se reia marţi la ora 11
PSD a părăsit şedinţa, iar Ludovic Orban a anunţat că nu participă la votul privind solicitarea PNL de verificare a semnăturilor de pe moţiune. Înaintea şedinţei, PNL a depus un document prin care a a contestat autenticitatea semnăturilor pentru moţiune.

Stelian Ion testează psihologia inversă pe Ciolacu: „Este foarte trist să ajungi brelocul altcuiva”. USR-PLUIS, un nou atac dur la Cîţu
Liberalii susţin că mai multe semnături nu sunt prezentate în original, ci fotocopiate / scanate neîndeplinind cerinţa de semnătură olografă în original în dreptul numelui – prenumelui initiatorului, fiind cel putin 12 semnături scanate, unele semnături sunt redate cu ştersături ori corecturi efectuate direct pe text, prin suprapunerea unor linii corectoareşi că există indicii temeinice că mai multe semnături ale unor senatori si deputati iniţiatori ai moţiunii de cenzură nu corespund cu semnăturile aceloraşi parlamentari din listele de semnături pentru prezenta acestora la şedinţele de plen ale fiecărei camere/la şedinţele comisiilor.

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat, luni, că toate semnăturile pentru moţiunea de cenzură sunt „în regulă”, dar colegii săi care le-au trimis scanate „au semnat deja şi aşa cum vrea echipa dlui Cîţu, cu pixul pe hârtie”. El a precizat că, legal, „semnătura olografă rămâne chiar dacă e făcută pe un şerveţel sau pe un colţ de hârtie sau cu creta pe jos”, menţionând însă că vor fi completate listele de semnături.