Criză sanitară. Patru epidemiologi au demisionat de la DSP Bucureşti, din cauza volumului prea mare de muncă

Patru medici epidemiologi au demisionat de la DSP Bucureşti, din cauza volumului prea mare de muncă, a anunţat directorul adjunct al instituţiei, Florentina Iacobi.

01 aug. 2020, 05:01
Criză sanitară. Patru epidemiologi au demisionat de la DSP Bucureşti, din cauza volumului prea mare de muncă

Şeful DSU, Raed Arafat, a afirmat că demisiile sunt sub semnul întrebării, dată fiind situaţia de criză sanitară în care ne aflăm. „Este ca soldatul care în timpul războiului îţi spune: «Este prea greu pentru mine în război, am plecat»”, afirmă Arafat.

Directorul adjunct al DSP Bucureşti, Florentina Iacobi, a declarat la Digi 24, că instituţia se confruntă cu deficit de personal, amplificat de demisia în această săptămână a patru medici epidemiologi.

Întrebată din ce motiv au demisionat medicii, Iacobi a precizat că „din cauza volumului mare de muncă”.

Citeşte şi Raed Arafat, ironic la adresa celor care nu cred în pericolul Covid: „Mulţi comentatorii au trecut prin şcoala de medicină Facebook”

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat, la rândul său, că este „sub semnul întrebării” demisia unor oameni de specialitate, în timpul unei pandemii, când este clar că volumul de muncă este mare.

Când vine cineva şi-ţi spune că e prea mult volum de muncă în timpul bătăliei, e ca şi soldatul care în timpul războiului îţi spune: «Este prea greu pentru mine în război, am plecat!» (…) Faptul că-ţi depui demisia să pleci pentru că volumul de muncă e mare în timpul unei pandemii şi să fii din domeniu este, totuşi, un pic sub semnul întrebării. Cu toţi ştim că este foarte mult de muncă, pentru că e pandemie„, a declarat Arafat.

La DSP Bucureşti au fost detaşaţi şi vor începe munca de luni 90 de medici de medicină şcolară şi 13 medici epidemiologi.


loading...
Partenerii noștri