Criza siriană: Rusia regretă amânarea reuniunii cu SUA

Rusia regretă că SUA au decis să amâne o reuniune bilaterală privind Siria, a anunţat marţi adjunctul ministrului adjunct de externe rus Ghennadi Gatilov, relatează AFP, citată de Agerpres.

27 aug. 2013, 06:34
Criza siriană: Rusia regretă amânarea reuniunii cu SUA

Este regretabil că partenerii noştri au decis să anuleze întrevederea bilaterală dintre Rusia şi SUA pentru a discuta probleme legate de convocarea unei conferinţe internaţionale privind Siria„, a scris adjunctul ministrului adjunct de externe rus, Ghennadi Gatilov, pe contul de Twitter.

Elaborarea mecanismelor unei soluţionări politice în Siria ar fi fost extrem de utilă chiar acum„, în timp ce ameninţarea cu o acţiune militară planează asupra acestei ţări, a adăugat el.

Citeşte şi O posibilă intervenţie SUA în Siria va avea consecinţe „extrem de grave”, afirmă Moscova

Un înalt responsabil al Departamentului de Stat american a anunţat, sub rezerva anonimatului, că SUA au decis să amâne o reuniune prevăzută cu Rusia privind criza siriană.

Având în vedere consultările în curs privind un răspuns la atacurile chimice din 21 august, în Siria, am decis să amânăm întrevederea subsecretarului de stat Wendy Sherman şi a ambasadorului Robert Ford cu o delegaţie rusă, întâlnire ce era prevăzută în această săptămână la Haga„, a declarat responsabilul american. Cele două părţi vor studia posibilitatea unei reprogramări a acestei reuniuni, a precizat el.

Citeşte şi Războiul declaraţiilor: Putin i-a spus lui Cameron că nu există dovezi privind un atac chimic în Siria