CRJI: Multiple indicii de plagiat în teza de doctorat a noii şefe a Curţii Supreme, Corina Corbu

Publicat: Luni, 19 August 2019 16:38 // Actualizat: Luni, 19 August 2019 16:38 // Sursa: romaniatv.net

O investigație a Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație (CRJI) arată că în lucrarea de doctorat a noii șefe a Curții Supreme, judecătoarea Corina Corbu, există multiple indicii de plagiat.

E vorba despre o lucrare susținută în 2010, la Facultatea de Drept a Universității București, îndrumător fiind profesorul universitar Corneliu Bîrsan, fost judecător al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). CRJI arată că lucrarea conține zeci de fragmente preluate fără sursă și citări incorecte.

”Victima” numărul 1 a lui Corbu la capitolul furt intelectual este Ana Cristina Lăbuș, un alt magistrat. Cu doi înainte de momentul la care Corbu a devenit doctor în Drept, Lăbuș publicase un articol în Revista ”Drepturile Omului” – ”Cererea individuală în sistemul Convenției europene a drepturilor omului. Titulari, calitatea de victimă, condiții de admisibilitate”, nr. 2/2008, p. 14-23. Paginile 25-62 ale cărții lui Corbu s-au inspirat copios și neetic din acest articol: au fost preluate fragmente integral, deseori cu tot cu note de subsol, iar altele au fost reformulate, mai mult sau mai puțin, arată investigația CRJI.

Rectorul Universității București, Mircea Dumitru, a declarat pentru CRJI că teza va fi analizată de Comisia de Etică.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Corina Corbu Curtea Suprema plagiat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H