Cruzime de nedescris pe Transfăgărăşan. Un turist a sunat la 112 pentru a face un anunţ şocant

Un cioban din comuna argeşeană Arefu, care a fost văzut în timp ce circula pe Transfăgărăşan având un câine legat de autoturism, a fost sancţionat pentru rele tratamente aplicate animalului.

01 iul. 2013, 13:12
Cruzime de nedescris pe Transfăgărăşan. Un turist a sunat la 112 pentru a face un anunţ şocant

Un turist aflat duminică seara pe sectorul de drum cuprins între Cabana Capra şi refugiul de la Cota 2000 a sunat la 112 pentru a semna un act de cruzime greu de imaginat. Bărbatul a anunţat oamenii legii că un câine este târât de o maşină pe Transfăgărăşan.

„Jandarmii montani aflaţi în patrulare au depistat în trafic autoturismul indicat, pe care l-au oprit la kilometrul 111. Ocupanţii autovehiculului au relatat faptul că au început deplasarea cu câinele legat de maşină de la stâna situată la kilometrul 107 şi au parcurs astfel aproximativ 2 kilometri, până la un bordei (…), unde au lăsat câinele pentru paza oilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş, căpitanul Liviu Sîia.

Câinele a fost găsit la locul indicat, iar jandarmii au observat că animalul prezenta escoriaţii ale pielii şi şchiopăta.

Potrivit Agerpres, proprietarul câinelui, un bărbat în vârstă de 37 de ani, a fost amendat cu 1.000 de lei pentru rele tratamente aplicate animalului. Ulterior, câinele rănit a fost preluat de membrii unei fundaţii pentru protecţia animalelor, pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale.