Cruzime fără limite: Un medic veterinar, acuzat că a omorât 1.000 de câini de la adăpost

Medic veterinar, acuzat de malpraxis. Aproape o mie de câini de la un adăpost din Curtea de Argeş au murit pe capete la scurt timp după ce ar fi fost sterilizaţi de medic. În urma deceselor în masă, inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară au închis adapostul de câini al primăriei. Culmea, pentru sterilizări, autorităţile de la Curtea de Argeş i-au plătit medicului 51.000 de lei.

18 apr. 2013, 07:09
Cruzime fără limite: Un medic veterinar, acuzat că a omorât 1.000 de câini de la adăpost

Câinii au fost sterilizaţi anul trecut, iar intervenţia medicului veterinar a condus la probleme medicale foarte grave. Femelele au murit în cel mult trei luni de la sterilizare, în chinuri groaznice. În urma deceselor în masă, direcţia sanitar veterinară a închis adăpostul primăriei, informează România TV.

Pentru sterilizării, primăria i-a plătit veterinarului suma de 51.000 de lei, iar în bugetul de anul acesta era alocată o sumă de 100.000 de lei, tot pentru sterilizarea câinilor.

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor a depus deja o plângere penală împotriva veterinarului, precum şi o reclamaţie la Colegiul Medicilor veterinari.

Probleme de acest gen sunt şi la adăpostul de câini Flăcăi, din Craiova, unde animalele au fost lăsate în bălţi de sânge după operaţia de sterilizare.