Cruzime fără limite. Zeci de câini au fost găsiţi ÎMPUŞCAŢI pe marginea unui drum din Călăraşi VIDEO

Cadavre de câini pline de sânge cu semne pe ei lăsate de alicele armelor de vânătoare au fost descoperite de oameni pe marginea drumului judeţean 403 Luica-Mânăstirea. Se pare că în noaptea de 27 spre 28 februarie 2013, mai mulţi câini au fost exterminaţi fără milă.

03 mart. 2013, 09:21
Cruzime fără limite. Zeci de câini au fost găsiţi ÎMPUŞCAŢI pe marginea unui drum din Călăraşi VIDEO

Cruzime fără limită într-o localitate din judeţul Călăraşi unde zeci de câini au fost împuşcaţi şi abandonaţi pe marginea drumului judeţean Luica-Mânăstirea. Câinii erau plini de sânge şi aveau urme de alice de la armele de vânătoare. Se pare că animalele au fost aduse în zonă special pentru a fi omorâte, informează România TV.

Trecătorii au recunoscut o parte din câini şi spun că aceştia provid dintr-un adăpost amenajat chiar de primărie. Momentul câinilor eliberaţi din adăpostul improvizat coincide cu tabloul sângeros lăsat de arme de vânătoare asupra necuvântătoarelor pe marginea drumului, scrie olteniteanul.ro.

„Informaţia este foarte adevărată. În jur de o sută de câini au fost eliberaţi din adăpostul din Olteniţa şi se pare duşi intenţionat la o distanţă mai mare şi împuşcaţi, executaţi, condamnaţi la moarte de către nişte vânători iresponsabili. Nu sunt cazuri singulare. Mai ales primăvara, lucrul ăsta îl fac vânătorii, se distrează. Ei spun, conform legii vânătorilor, că practică un sport. Nu e adevărat, este o crimă. Este o cârdăşie totală între autorităţile locale din Olteniţa care deţin acel ecarisaj şi vânători”, a declarat Marius Marinescu, preşedinte FPAM pentru România TV.

Marinescu a mai spus că poliţa trebuie să înceapă imediat o anchetă pentru că sancţiunile în astfel de cazuri sunt cu închisoare de până la trei ani de zile. Poliţia împreună cu Agenția Veterinar Sanitară trebuie să facă anumite expertize la fața locului și să ridice cadavrele.

Carmen Arsene, preşedinte Federaţia pentru Protecţia Animalelor, a declarat că săptămânal se primeşte cel puţin o sesizare privind abuzurile vânătorilor. „Noi o să facem o plângere penală la Parchet și vom urmări cum se desfășoară această anchetă”, a spus Arsene.

Câinii adăpostiţi au fost însemnaţi cu o ştampilă prin înregistrare, acel crotaliu care se aplică de medicii veterinari în adăposturi, iar patrupezii împrăştiaţi fără suflare aveau ştampila pe urechi.