CRUZIME fără margini: Statul Islamic a difuzat o înregistrare VIDEO cu EXECUŢII din Tikrit

Organizația Statul Islamic (SI) a difuzat luni o înregistrare video cu execuția a patru membri ai unui trib din regiunea irakiană Tikrit, unde are loc o vastă ofensivă a armatei, acuzându-i că au colaborat cu guvernul, relatează AFP, citată de Agerpres. 

02 mart. 2015, 15:09
CRUZIME fără margini: Statul Islamic a difuzat o înregistrare VIDEO cu EXECUŢII din Tikrit

Jihadiștii grupării SI controlează din luna iunie orașul Tikrit, un bastion al SI situat la nord de Bagdad pe care zeci de mii de soldați încearcă de luni să-l recucerească.

În înregistrarea difuzată pe conturi de Twitter favorabile SI, cei patru bărbați au spus că aparțin unui trib botezat după numele numele unui oraș aflat la nord de Tikrit.

‘Execuție a celulei Sahwa (miliție antijihadistă) din al-Alam’, se scrie în înregistrare, înainte ca un bărbat cu chipul acoperit să-i execute cu câte un glonț în cap pe cei patru bărbați, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Gruparea Statul Islamic a executat 150 de civili în vestul Irakului

În decembrie, gruparea SI a difuzat fotografii în care pretinde că sunt prezentate execuțiile a alți 13 presupuși membri ai acestui trib.

Potrivit unor surse militare, mai multe grupuri de combatanți ai triburilor sunnite opuse jihadiștilor iau parte la ofensiva armatei irakiene pentru eliberarea Tikrit, alături de unități de poliție, miliții și voluntari șiiți.