CSA Steaua a reclamat Pro TV la CNA. Ce i-a înfuriat pe şefii de la clubul Armatei

CSA Steaua cere sancţionarea Pro TV, după ce pe grafica televiziunii a apărut numele Steaua în dreptul FCSB la meciul cu Alashkert din Europa League. Meciul a fost produs de o televiziune din Armenia.

26 iul. 2019, 13:07
CSA Steaua a reclamat Pro TV la CNA. Ce i-a înfuriat pe şefii de la clubul Armatei

CSA Steaua a emis, vineri, un comunicat prin care anunță că a emis o sesizare către Consiliul Național al Audiovizualului după meciul Alashkert – FCSB. Clubul Armatei susţine  că Pro TV a încălcat legea pentru că a folosit în grafica meciului numele de „Steaua” cu referire la FCSB.

CSA Steaua are PALMARESUL ISTORIC. Tribunalul Bucureşti i-a dat lovitura decisivă lui Gigi Becali

Iată comunicatul CSA Steaua:

„Urmare a încălcării dispozițiilor art. 3 alin. 2 din Legea 504/2002 de către postul PRO TV atât cu ocazia transmiterii meciului de fotbal din data de 25.07.2019 disputat între formațiile ALASHKERT și FCSB, cât și în știrile sportive din ziua de 26.07.2019 prin folosirea în grafica meciului, indicat anterior, denumirea „STEAUA” și „STE” cu referire la formația FCSB, Clubul Sportiv al Armatei „Steaua București” a înaintat astăzi o sesizare către Consiliului Național al Audiovizualului prin care solicită dispunerea măsurilor necesare, conform legislației în vigoare pentru nerespectarea deciziei nr. 3425/03.12.2014 pronunțată în dosarul nr. 42805/3/2011.

De asemenea, am reiterat faptul că această situație se perpetuează cu toate că, încă din anul 2017 CNA a transmis radiodifuzorilor o adresă de atenționare prin care le-a reamintit obligația de a asigura informarea corectă a publicului, conform prevederilor legislației audiovizualului în vigoare și a deciziilor ÎCCJ nr. 3425/2014 și a CAB 989A/2016. Postul de televiziune PRO TV nu este la prima abatere de acest gen iar ultima somație publică în acest sens primită de postul PRO TV a fost în luna ianuarie 2019, conform răspunsului C.N.A. nr. 3891RF/15.01.2019.

Pe această cale dorim să asigurăm opinia publică, suporterii steliști că Clubul Sportiv al Armatei „Steaua București” face toate demersurile necesare pentru protejarea mărcilor „Steaua” și „Steaua București” și pentru a asigura o informare corectă a publicului”.

BOMBĂ în FOTBAL! FCSB are palmares ZERO şi a jucat ILEGAL în LIGA 1. Dezastru TOTAL pentru GIGI BECALI

Pro TV a transmis meciul în România, dar de producția acestuia s-a ocupat televiziunea publică din Armenia. Astfel, armenii sunt cei care au folosit numele de Steaua pe grafică, nu Pro TV.