CSAT se întruneşte marţi în şedinţă la Palatul Cotroceni. Iohannis: „Sunt lucruri uzuale”

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se întruneşte marţi la ora 12,00 la Palatul Cotroceni.

25 sept. 2016, 09:36
CSAT se întruneşte marţi în şedinţă la Palatul Cotroceni. Iohannis: „Sunt lucruri uzuale”

Şedinţa apare în programul oficial al premierului Dacian Cioloş.

Administraţia Prezidenţială a precizat că va face publică ordinea de zi luni şi că este vorba despre o şedinţă ordinară, scrie Mediafax.

Ultima şedinţă CSAT a avut loc la finalul lunii iulie.

Citeşte şi Dacian Cioloş despre eliminarea vizelor pentru Canada: „În câteva săptămâni vom avea un răspuns concret”

Aflat la Sibiu, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că şedinţa este una ordinară. „Sunt lucruri absolut uzuale, este şedinţa aferentă trimestrului trei. Nu sunt lucruri senzaţionale”, a spus şeful statului.

Ultima şedinţă a CSAT a avut loc pe 26 iulie şi a avut pe ordinea de zi inclusiv subiectul prezenţei navale NATO la Marea Neagră.

Pe masa CSAT ar mai putea ajunge un memoriu al organizaţiilor APADOR-CH, ActiveWatch, Asociaţiei pentru Tehnologie şi Internet şi Centrului de Resurse Juridice, care au transmis o scrisoare în care spun că sistemul informatic este „un adevărat Big Brother”, care, în lipsa unor măsură de garantare a drepturilor oamenilor sau de limitare a accesului, ar putea duce la abuz. Cele patru ONG-uri arată, în documentul transmis Comisiei Europene, Ministerului Fondurilor Europene, premierului, Ministerului Comunicaţiilor, Comisiei de control a SRI şi CSAT, că sunt îngrijorate din cauza unui proiect de supraveghere în masă implementat de Serviciul Român de Informaţii (SRI), cu o finanţare europeană.

Şedinţa de marţi va fi prima la care va participa şi Dragoş Tudorache în calitate de ministru de Interne.