CSAT se reuneşte luni pentru a discuta planul de înzestrare a armatei

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte luni, la Palatul Cotroceni, de la ora 15, pentru a discuta, printre altele, despre planul de înzestrare a forţelor armate.

16 iun. 2013, 14:52
CSAT se reuneşte luni pentru a discuta planul de înzestrare a armatei

„Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt incluse următoarele subiecte: starea industriei de securitate, implicaţiile acesteia asupra capacităţii operaţionale a instituţiilor din domeniul securităţii naţionale şi măsurile necesare pentru restabilirea rolului strategic al industriei de securitate în cadrul economiei naţionale; forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2014; Carta Albă a Apărării; Planul de înzestrare a Armatei României în perioada 2013 – 2022; Catalogul-cadru cu obiectivele de infrastructură teritorială importante pentru sistemul naţional de apărare; Raportul privind activitatea Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO”, se arată în comunicatul emis de Administraţia Prezidenţială.

Nu exste exclusă şi abordarea unor alte subiecte de interes legate de securitatea naţională, cum ar fi privatizarea industriei aeronautice.

Ministrul Economiei, liberalul Varujan Vosganian, a anunţat joi că a făcut o informare la nivelul primului-ministru pe tema privatizării industriei aeronautice, punctând că pe acest subiect se va discuta luni, în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

„Am prezentat, de asemenea, informarea cu privire la privatizarea industriei aeronautice pe care o vom discuta luni în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. E vorba de IAR Ghimbav, Avioane Craiova şi Romaero”, a declarat Vosganian, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL, citat de Agerpres.

Ministrul Economiei a subliniat că tot pe tema privatizării a avut o discuţie, miercuri, cu un investitor, în cazul Aerostar Bacău.

„Vreau să dau un mesaj foarte clar salariaţilor de la Avioane Craiova, care am înţeles că au intrat în panică. Nu se pune problema intrării în insolvenţă, ci a privatizării şi menţinerii obiectului de activitate pentru că aceste trei companii fac parte din capacitatea de apărare a ţării şi nu se pune problema renunţării la activitate. Tot ieri am avut o discuţie cu un prim investitor care este consulul onorific al României la Haifa şi care deţine portul militar din Haifa şi care doreşte să participe la privatizarea Şantierului Naval Militar de la Mangalia”, a adăugat Vosganian.