Cseke Attila, previziuni sumbre privind evoluţia pandemiei în România: „Putem ajunge la peste 20.000 de cazuri zilnic”

Ministrul interimar al Sănătăţii face previziuni sumbre privind evoluţia pandemiei de covid-19 în România. Cseke Attila a declarat că există posibilitatea ca numărul infectărilor să ajugă la peste 20.000 de cazuri zilnice.

21 oct. 2021, 22:42
Cseke Attila, previziuni sumbre privind evoluţia pandemiei în România: „Putem ajunge la peste 20.000 de cazuri zilnic”

Cseke Attila, previziuni sumbre privind evoluţia pandemiei în România. Ministrul interimar al Sănătăţii susţine că în prezent nu se întrevede finalul pandemiei de COVID-19. Mai mult, acesta avertizează că există posibilitatea că numărul infectărilor să ajungă la peste 20.000 de cazuri pe zi.

Cseke Attila, previziuni sumbre privind evoluţia pandemiei în România

„Acest final (al pandemiei – n.r.) astăzi încă nu se întrevede, nici măcar prognozat. Auzim tot felul de prognoze şi păreri. Sigur, ele sunt importante. Unele se adeveresc, altele nu se adeveresc, cum s-a făcut şi pe celelalte valuri. (…) Încă nu suntem în vârful pandemiei. Trebuie câteva zile bune în care să avem cam aceeaşi valoare, ca să putem spune că avem un fel de plafonare pe un anumit platou. Or, chiar dacă cifrele mai urcă, mai scad, cu o mie, cu două mii (de cazuri – n.r.), încă nu e atât de semnificativ încât să spunem că suntem pe un platou. (…) Există această posibilitate să ajungem la peste 20.000 de cazuri (zilnic – n.r.). Este o posibilitate care, din păcate, nu trebuie exclusă”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, joi, la B1 TV.

Citeşte şi Raport devastator al INSP: 92.1% din decesele înregistrate în ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate

Referitor la cei care nu cred în vaccinare şi contestă introducerea certificatului verde, ministrul a declarat că documentul este folosit în toate ţările occidentale.

„Şi Franţa e ‘neconstituţională’, şi Germania e ‘nedemocratică’ şi Italia la fel şi aşa mai departe. Adică, nu ştiu dacă e frumos ca un ministru să spună aşa ceva: toţi ăştia sunt proşti şi noi suntem deştepţi, noi ştim mai bine că nu avem nevoie de acest certificat şi o parte a societăţii are o părere împotriva vaccinului. (…) Vorbim despre cei care nu înţeleg că tot Occidentul, toată lumea civilizată s-a vaccinat şi, uitaţi, ridicare de restricţii şi aşa mai departe şi nu s-a întâmplat absolut nimic din toate teoriile astea conspiraţioniste, despre ce-ţi face vaccinul, dar o parte a societăţii crede în continuare că ce-ţi face vaccinul”, a spus ministrul joi seară.

Cseke Attila a subliniat că cea mai mare mulţumire pentru personalul medical epuizat de pandemie ar fi ca populaţia să se vaccineze şi să le uşureze astfel munca din spitale.

Citeşte şi Un doctor român din Las Vegas atrage atenția: Nu mai așteptați acasă dacă aveți oxigenarea sub 94% pentru că s-ar putea să muriți!


loading...