Cererea de reţinere şi arestare a Alinei Bica, încuviinţată de CSM

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat cererea DNA privind reținerea, arestarea preventivă și arestul la domiciliu în cazul Alinei Bica, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în prezent suspendată din funcție.

01 sept. 2015, 16:30
Cererea de reţinere şi arestare a Alinei Bica, încuviinţată de CSM

Potrivit unui comunicat al CSM, hotărârea Secției pentru procurori a Consiliului a fost luată în baza art. 42 alin 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările și completările ulterioare și art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare.

CITEŞTE ŞI: Alina Bica, înfundată de fostul său consilier. Ce spune denunţul pe baza căruia a fost reţinută din nou

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica și fostul șef al ANAF Șerban Pop au fost reținuți marți, pentru 24 de ore, ei fiind acuzați că au primit mită de la omul de afaceri Horia Simu, conform Agerpres.

Ei vor fi duși miercuri la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit DNA, în cursul anului 2014, Șerban Pop a primit de la omul de afaceri Horia Simu suma totală de aproximativ 230.000 euro (constând în două contracte de asistență juridică încheiate cu firmele acestuia din urmă și suma de 150.000 euro cash), pentru a interveni la nivelul conducerii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), în scopul soluționării unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri, într-o manieră favorabilă acestuia din urmă.

La data de 8 noiembrie 2014, Alina Bica, în calitate de procuror șef al DIICOT, a primit de la Horia Simu, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu (denunțător în cauză), suma de 17.500 euro.

Citeşte şi: Afaceristul Horia Simu, audiat la DNA în dosarul Alinei Bica

În schimbul banilor primiți, Alina Bica a determinat înlocuirea procurorului de caz și a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său (care, potrivit probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale, a acționat fără vinovăție), în scopul pronunțării unei soluții de clasare în cauza în care se desfășurau acte de urmărire penală față de Horia Simu.