CSM a luat act de demisia lui Adrian Bordea din funcţia de vicepreşedinte

Publicat: Marţi, 10 Decembrie 2013 17:26 // Actualizat: Marţi, 10 Decembrie 2013 17:26 // Sursa: romaniatv.net

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, marţi, de cererea lui Adrian Bordea de demisie din funcţia de vicepreşedinte al CSM, începând din 7 ianuarie 2014, solicitarea fiind formulată pentru ca alegerea noului vicepreşedinte să poată avea loc la aceeaşi dată cu cea pentru preşedinte.

Judecătorul Adrian Bordea a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii în şedinţa din 26 februarie. Astfel, mandatul vicepreşedintelui a început la două luni distanţă faţă de cel al preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, întrucât Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă la conducerea instituţiei în şedinta din 4 ianuarie.

Dacă Bordea şi-ar duce mandatul până la capăt, ar trebui organizate două sesiuni de alegeri în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, una pentru preşedinte, în prima şedinţă de Plen a CSM din 2012, şi o alta la sfârşitul lunii februarie, pentru vicepreşedinte.

"Este o decizie firească. Domnul judecător Bordea şi-a dat demisia pentru a fi evitat un decalaj în cadrul alegerilor la conducerea CSM", a declarat preşedintele CSM, Oana Schmidt Hăineală, pentru Mediafax.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8590
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H