CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor lui Kelemen Hunor despre Zsolt Nagy

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspecţia Judiciară să verifice dacă declaraţiile liderului UDMR, Kelemen Hunor, despre dosarul 'privatizărilor strategice" în care a fost condamnat şi fostul ministru Zsolt Nagy, aduc atingere independenţei sistemului judiciar, relevă un comunicat de presă al CSM.

02 feb. 2015, 10:03
CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor lui Kelemen Hunor despre Zsolt Nagy

„Ca urmare a afirmaţiilor domnului Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, în cuprinsul cărora a făcut referire la dosarul ‘privatizărilor strategice” în care a fost condamnat şi fostul ministru Nagy Zsolt, apreciind că acesta „…a fost nedreptăţit şi a fost sancţionat … Trebuie să fie foarte clar, cazul lui nu este un caz de corupţie. Nu există nicio dovadă împotriva lui, …”, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art. 30 alin 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii judecătorilor şi procurorilor implicaţi în activitatea de soluţionare a dosarului menţionat, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său”, se precizează în comunicatul CSM, transmite Agerpres.

Marţea trecută, foştii miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy au fost condamnaţi definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul privatizărilor strategice. Codruţ Şereş a primit 4 ani şi 8 luni închisoare, iar Zsolt Nagy – 4 ani. Ei au fost duşi marţi seară la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarceraţi.