CSM a sesizat inspecţia judiciară pentru apărarea magistraţilor atacaţi după condamnarea lui Dan Voiculescu

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat inspecţia judiciară pentru apărarea reputaţiei magistraţilor atacaţi după condamnarea lui Dan Voiculescu, potrivit România TV. Inspectorii vor verifica declaraţiile la adresa procurorilor DNA şi a judecătorilor care l-au trimis după gratii pe liderul PC.

11 aug. 2014, 09:52
CSM a sesizat inspecţia judiciară pentru apărarea magistraţilor atacaţi după condamnarea lui Dan Voiculescu

CSM a luat, luni, decizia de a sesiza inspecţia judiciară care ar trebui să facă mai multe verificări după declaraţiile care au avut loc în spaţiul public odată cu condamnarea lui Dan Voiculescu. Este vorba despre declaraţiile mai multor politicieni care i-au luat apărarea fostului lider PC şi care i-au atacat pe procurorii DNA, cât şi pe judecătorii care au pronunţat decizia de condamnare la 10 ani de închisoare pentru Dan Voiculescu.

Urmează ca până la prima şedinţa a Plenului, cei de la inspecţia judiciară să finalizeze aceste cercetări care ar trebui să apere indepedenţa judecătorilor şi procurorilor care au instrumentat dosarul ICA.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a criticat, luni, la Adevărul Live, lipsa de reacţie a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la atacurile făcute la adresa procurorilor şi judecătorilor din dosarul ICA. „CSM nu a existat în acest caz. Am văzut adevărate linşaje mediatice la adresa procurorilor şi a judecătorilor cu ocazia acestui dosar în care CSM pur şi simplu nu a intervenit. CNA nu a intervenit”, a afirmat Kovesi.

Ea a precizat că, spre deosebire de procurori, judecătorii nu au o instituţie în spate care să-i ajute, să-i sprijine atunci când sunt atacaţi.