CSM: Calendarul avizării noilor propuneri pentru DNA, stabilit în 15 octombrie

Publicat: Vineri, 11 Octombrie 2013 11:34 // Actualizat: Vineri, 11 Octombrie 2013 11:34 // Sursa: romaniatv.net

Consiliul Superior al Magistraturii anunţă că a înregistrat adresa ministrului Justiţiei privind noile propuneri la şefia Secţiei de combatere a corupţiei din Direcţia Naţională Anticorupţie şi că va stabili, în 15 octombrie, calendarul procedurii de avizare a acestora.

"Astăzi, 11.10.2013, a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii adresa prin care ministrul justiţiei a retras propunerea de numire în funcţia de procuror şef a doamnei procuror Iuliana Bendeac, respectiv propunerea de numire în funcţia de procuror şef adjunct a domnului procuror Viorel Cerbu pentru Secţia de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a înaintat Consiliului noile propuneri de numire în funcţii de conducere", se arată într-un comunicat al CSM.

CITEŞTE ŞI Procurorii Gheorghe Popovici şi Dănuţ Volintiru, delegaţi pentru 6 luni la şefia Secţiei I a DNA

Astfel, au fost propuşi candidaţii Gheorghe Popovici - pentru funcţia de procuror şef la Secţia de combatere a corupţiei, Dănuţ Volintiru - pentru funcţia de adjunct la aceeaşi secţie, şi Mariana Alexandru - pentru cea de procuror şef adjunct secţie la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, notează Mediafax.

"Secţia pentru procurori a CSM urmează să stabilească, în şedinţa din 15 octombrie a.c., calendarul conform căruia se vor desfăşura procedurile de avizare a propunerilor ministrului justiţiei", se mai arată în comunicat.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a decis, în urma consultărilor avute cu şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, şi cu procurorii Iuliana Bendeac şi Viorel Cerbu, delegaţi la conducerea Secţiei pentru combaterea corupţiei, retragerea propunerii de numire a acestora, a anunţat, vineri, Ministerul Justiţiei.

De asemenea, Cazanciuc a hotărât înaintarea către Consiliul Superior al Magistraturii a solicitării de aviz pentru numirea procurorilor Gheorghe Popovici, în funcţia de şef al Secţiei pentru combaterea corupţiei, şi Dănuţ Volintiru, ca adjunct la aceeaşi secţie.

Totodată, ministrul justiţiei a decis înaintarea către CSM a solicitării de aviz pentru numirea în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie a procurorului Mariana Alexandru - care ocupase funcţia de adjunct la Secţia pentru combaterea corupţiei până când s-a decis încetarea delegării ei, odată cu cea a lui Lucian Papici.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 oct 11:23
Votează email 0 email
...ca adjunct.   VEZI SI: CSM: Calendarul avizării noilor propuneri pentru DNA, stabilit în 15 octombrie   Procurorii Elena Matieşescu şi...
17 oct 13:24
Votează email 0 email
...la stoparea acestui fenomen. (…) Proiectul de lege este o formă de răspuns la această problemă’, a spus Cazanciuc. Acesta a adăugat că procesul de implementare a acestor servicii se va întinde pe durata mai multor ani, însă nu a putut oferi şi detalii clare privind...
13 oct 05:35
...a corupţiei din Direcţia Naţională Anticorupţie şi că va stabili, în 15 octombrie, calendarul procedurii de avizare a Citește mai departe… Citeste mai departe ...
11 oct 14:41
...Naţională Anticorupţie şi că va stabili, în 15 octombrie, calendarul procedurii de avizare a Citește mai departe…

...
11 oct 11:39
...Direcţia Naţională Anticorupţie şi că va stabili, în 15 octombrie, calendarul procedurii de Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H