Călin Nistor rămâne la conducerea DNA. CSM i-a prelungit mandatul cu şase luni

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, marţi, să prelungească delegărea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a lui Călin Nistor, a anunţat ministrul Justiţiei, Ana Birchall. Călin Nistor conduce instituţia din ianuarie 2019.

23 iul. 2019, 05:19
Călin Nistor rămâne la conducerea DNA. CSM i-a prelungit mandatul cu şase luni

Delegarea lui Călin Nistor în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a fost prelungită, marţi, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cu şase luni, începând din 15 august.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât prelungirea delegării în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului Călin Nistor, procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, începând cu data de 15.08.2019, pe o perioadă de 6 luni”, au transmis reprezentanţii CSM, după şedinţă.

Călin Nistor a preluat, în ianuarie 2019, conducerea instituţiei până la numirea unui titular.

Nistor a devenit şef al DNA după ce Anca Jurma, care a deţinut conducerea instituţiei după revocarea din funcţie a Codruţei Kovesi, a refuzat prelungirea interimatului.