CTP, atac la preşedintele Senatului: România este atacată din interior. Tăriceanu pune piedici justiţiei

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat joi la Digi24 că Tăriceanu, este unul dintre cei mai hotărâţi politicieni care pun piedici justiţiei, în timp ce NATO "încearcă să apere România de atacurile la adresa ei din interior, de oameni precum şeful Senatului. Ziaristul a fcăut aceste afirmaţii în contextul întâlnirii lui Călin Popescu Tăriceanu cu 4 ambasadori.

14 mai 2015, 19:32
CTP, atac la preşedintele Senatului: România este atacată din interior. Tăriceanu pune piedici justiţiei

Jurnalistul a vorbit la Digi24 despre „războiul” care se dă în interiorul României și despre politicienii care încearcă blocarea justiției.

Citeşte şi: Tăriceanu, după întâlnirea cu patru ambasadori: Statul de drept nu înseamnă întărirea instituţiilor represive

„În mai bine de un deceniu de când suntem membri NATO nu ne-a atacat nimeni din exterior. În schimb, România este atacată din interior. În țara noastră se desfășoară un război. Dl. Tăriceanu este unul dintre cei mai hotărâți să pună piedici justiției în lupta pe care această instituție o duce cu corupția, aceasta fiind mai făcătoare de rău decât o rachetă cu cap nuclear.

Ce fac domnii reprezentanți, ambasadori, ai SUA, Marii Britanii, Olandei, Germaniei? Încearcă să apere România. NATO încearcă să apere România de atacurile la adresa ei din interior, de oameni ca dl. Tăriceanu sau acea doamnă senator, cunoscută artistă a foamei, d-na Cristiana Anghel care tocmai a propus un proiect de lege acceptat tacit, prin care, dacă ai fost găsit incompatibil ca primar, atunci poți în continuare să candidezi cu succes la Parlament”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

În acest context, jurnalistul a declarat că reprezentanţii diplomatici au fost cei care au dorit să se întâlnească cu preşedintele Senatului pentru a lămuri această îngrădire a actului de justiţie.

„Modificările la Codul penal, care vizează în mod clar punerea de cătușe justiției, legarea de mâini a justiției în raport cu cei care se fac vinovați de corupție – asta a determinat această întâlnire cerută de reprezentanții marilor puteri NATO. Pur și simplu, NATO încearcă să se comporte ca un aliat și să ne ajute în acest război cu noi înșine„, a mai precizat ziaristul.

„În 2012, s-a văzut că se poate să fie împiedicate niște abuzuri grave de natură juridică pe care le-au făcut chiar acești domni, chiar dl. Tăriceanu era atunci printre cei care făceau așa ceva”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Citeşte şi: Ambasada Germaniei este de părere că imunitatea parlamentară nu trebuie să fie folosită abuziv

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că a vorbit în cursul întrevederii cu cei 4 ambasadori despre un „spectacol deplorabil” al cătuşelor şi a spus că i se pare inacceptabil ceea ce a anunţat că face SRI, anume urmărirea unui dosar după ce a fost adus la cunoştinţa justiţiei.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi al Camerei Depuţilor, Valeriu Zgonea, au avut o întâlnire, miercuri, cu reprezentaţii diplomatici al ambasarelor SUA, Marii Britanii, Germaniei şi Olandei la Bucureşti. Discuţiile au avut ca subiect modificările la Codul penal şi de procedură penală şi votul pe cererea de încuviinţare a arestării lui Dan Şova.