CTP continuă seria afirmațiilor șocante. După ce a comparat enoriașii cu teroriștii Hamas, jurnalistul ia în derâdere cultul moaștelor: „Dați-mi voie să râd de convingerea că niște rămășițe de mort pot rezolva probleme de viață”

Cristian Tudor Popescu a fost pus la zid de o parte a publicului după ce a comparat pelerinii de la moaștele Sfintei Parascheva cu teroriștii HAMAS, fapt pentru care a fost criticat inclusiv de premierul Ciolacu și patriarhul Daniel. El a revenit acum cu noi declarații sfidătoare la adresa credincioșilor care aleg să își pună speranța și încrederea în moaștele sfinte.

04 nov. 2023, 18:39
CTP continuă seria afirmațiilor șocante. După ce a comparat enoriașii cu teroriștii Hamas, jurnalistul ia în derâdere cultul moaștelor: „Dați-mi voie să râd de convingerea că niște rămășițe de mort pot rezolva probleme de viață”
CTP continuă seria afirmațiilor șocante. După ce a comparat enoriașii cu teroriștii Hamas, jurnalistul ia în derâdere cultul moaștelor: „Dați-mi voie să râd de convingerea că niște rămășițe de mort pot rezolva probleme de viață”

CTP își susține și acum părerea porivit căreia cei ce merg să se închine la moaște seamănă, într-o oarecare măsură, cu teroriștii Hamas. El a revenit cu noi comentarii în acest context, însă a ambalat declarațiile altfel, într-un comentariu pe internet intitulat „M-a bine cuvântat Papa Francisc”.

Citește și: CTP reacţionează vehement la discursul lui Erdogan, care apără Hamas: „Turcia e membru NATO şi cere de zeci de ani azil în Uniunea Europeană”

CTP, noi comentarii despre cultul moaștelor și terorișii Hamas

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu își menține părerile controversate, luate la bani mărunți chir și de premierul Marcel Ciolacu și comentate dur de Patriarhul Daniel. CTP a notat, pe pagina lui de Facebook, că nu poate fi convins de nimeni că moaștele pot face minuni.

„Nu pot să spun că nu-mi pasă de atacurile publice la adresa mea. Așa ar trebui, dar nu întotdeauna pot. În cazul , am primit citația și mă voi prezenta la CNCD, cum am făcut-o de fiecare dată, pentru a demonstra zâmbind minciuna și ridicolul acestei acuze lansate de așa-zisa ligă a Studenților din Iași, preluată fără o minimă verificare de premierul Ciolacu, patriarhul Daniel și doamna Oana Zăvoranu de România. (…) În cazul am spus un lucru cât se poate de clar: dați-mi voie să râd de convingerea unora că în Rai îi așteaptă vin, mese îmbelșugate și fecioare și de convingerea altora că niște rămășițe de mort pot să-i vindece și să le rezolve probleme de viață. (…)”, a scris CTP pe facebook.

Pe lângă reclamația la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, CTP a fost atacat și de numeroase alte persoane publice. Printre ele s-a remarcat Victor Ciutacu, Patriarhul Daniel și Diana Șoșoacă.

„Știu că voi șoca, dar reclamarea lui CTP la CNCD e o neghiobie. În primul rând, pentru că obține ceea ce și-a dorit, adică atenție. Pentru un om bolnav, care face bube de la nebăgarea-n seamă, reacția e aur pur. Dacă aș fi răutăcios, aș spune că special a făcut-o, să-i fie consemnată revenirea. (…) În al doilea rând, fiindcă zisele lui n-au absolut nici o legătură cu discriminarea. N-a zis că ortodocșii n-au voie la cele 72 de fecioare ale musulmanilor, ci că pupă plexiglasul la pelerinaj și seamănă cu ăilalți. (…) În al treilea rând, fiindcă asta-l va încuraja să șocheze și mai departe, ca să-l comenteze lumea și să se simtă important. Mâine-poimâine mă aștept ca, în lumina succesului intrării sale viguroase în online, să se declare sexo-intelectual, să-și pună chiloții în cap, să se încalțe cu fesul și să mărșăluiască în pas de defilare pe Calea Victoriei, că Podul Grant e închis de primarul lui”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Patriarhul Daniel a avut ceva de spus chiar în timpul predicii de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou. Nu a dat nume, dar a lăsat să se înțeleagă că în credința ortodoxă, nu se adoră oasele, așa cum susțin greșit cei neinformați și cu intenții rele, ci pelerinajele la moaște au scopul a cinsti persoana sfântului al cărui relicve sunt expuse în fața credincioșilor.

„Când cinstim moaștele sfinților, noi, ortodocșii, nu cinstim oase, cum greșit spun cei nepregătiți, neinformați și rău intenționați, ci ne întâlnim cu persoana sfântului ale cărui moaște se află în fața noastră. Când cinstim sfintele icoane, noi nu cinstim lemnul, ci persoana sfântului reprezentat. De aceea, credincioșii evlavioși, pelerinii, simt prezența harului Duhului Sfânt lucrător în sfinți și se bucură, iar cei care nu au credință și simțire duhovnicească nu se bucură, ci se tulbură”, a spus ÎPS Daniel.

O altă voce importantă care l-a atacat dur pe CTP pentru delcarațiile sale a fost senatoarea Diana Șoșoacă, ce a cerut chiar scoaterea în afara legii a ziaristului ce nu de puține ori s-a referit la credincioși ca la „vite”.

„Nu pot să o pun pe seama vârstei înaintate şi a afecţiunilor medicale. Nu-l mai bag în seamă de când i-a făcut pe cei care se duceau la mare în 2020 maimuţe. Emisiunea aceea trebuie să ajungă la organele statului. Chestia asta este încălcarea unui drept constituțional al unui om, dreptul la credinţă. Nu voi permite unui neica nimeni să jignească credincioşii. Poţi să nu fi de acord, dar să-i faci terorişti, pentru ce? Au stat la coadă 20 de ore. Ştie această reptilă, lipsită de suflet, ce face un credincios la coadă? (…) Să-i fie ruşine şi dacă are prieteni să-i spună că îşi încheie viaţa într-un mod abject. Când nu mai poţi gândi, să scoţi mizerii pe gură, trebuie să te retragi. Trebuie să se retragă până adevăraţii Hamas vor arunca în el”, a spus și Diana Șoșoacă pentru BZI.

Citește și: George Simion îl demolează pe CTP: „Tu ai aplaudat și minerii, diavole!”