CTP critică Ministerul Sănătății: ”Comunicatul privind pareza facială e o lovitură de baros mediatic pentru campania de vaccinare”

Cristian Tudor Popescu a criticat echipa de la Ministerul Sănătății pentru comunicatul privind paralizia facială temporară pe care ar fi suferit-o o femeie după a doua doză de vaccin, diagnostic infirmat a doua zi.

05 feb. 2021, 22:51
CTP critică Ministerul Sănătății: ”Comunicatul privind pareza facială e o lovitură de baros mediatic pentru campania de vaccinare”

CTP critică Ministerul Sănătății. Jurnalistul susține că acest comunicat reprezintă ”o lovitură” care poate afecta încrederea oamenilor în vaccinul COVID, iar responsabilitatea este a ministrului Vlad Voiculescu, conform DIGI24.ro.

”S-a spus despre domnul Voiculescu că nu este medic. Este medic, dom’le, sau cel puțin are o abilitate medicală, am văzut-o la dânsul – și anume se leagă la cap când nu-l doare. Tratamentul ăsta știe să-l aplice foarte bine.

Citește și: Asistentă de la Institutul Marius Nasta, moartă acasă după doza de rapel a vaccinului anti-Covid. Avea 55 de ani și nu suferea de alte afecțiuni

Acum a avut o reacție post-vaccin un pacient, un om care s-a vaccinat. Și această reacție adversă a fost categorisită imediat, într-un comunicat aruncat pe piață cu grăbire de către Ministerul Sănătății, că e vorba despre o pareză facială. Cum sună asta? Imediat o preiau toți antivacciniștii, vaxurile astea, preiau imediat și spun: „vedeți, v-am spus noi cum e cu chestia asta!” Ca acum să se demonstreze – am văzut analizele, medici serioși au analizat cazul – că nu e niciun fel de pareză.

Ce-a făcut Ministerul Sănătății? Probabil că acest comunicat, pe care nu trebuia să-l emită, putea să spună: „avem un caz de reacție adversă, este investigat să vedem de ce natură este” – cine te pune să pui acolo pareză?” , a declarat Cristian Tudor Popescu.

”Comunicatul e din partea ministerului, chiar răspunde ministrul pentru asta. Nu știu ce răspundere a d-lui Voiculescu va fi stabilită de anchetă în cazul celor arși la Balș, dar în cazul acesta răspunderea este sută la sută a domnului ministru Voiculescu pentru acest comunicat inept” ,  a mai adăugat jurnalistul.

Declarațiile jurnalistului vin în contextul în care Ministerul Sănătății a anunțat joi, printr-un comunicat de presă, că o tânără, medic din secția ORL a Spitalului Județean Vâlcea, a făcut o paralizie facială temporară, o reacție adversă rară, în urma vaccinării anti-COVID.

CTP critică Ministerul Sănătății. Ulterior, la o zi distanță, Ministerul Sănătății a anunțat că diagnosticul inițial de paralizie facială dat în cazul tinerei din Vâlcea nu a fost confirmat de analizele ulterioare, mai complexe, și că în prezent pacienta se simte bine.