CTP, despre decizia lui Antonescu în privinţa Roşiei Montane: Un gest absurd, explicaţii penibile VIDEO

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit, la România TV, despre respingerea proiectului Roşia Montană de către PNL, precizând că acest gest este absurd, iar că explicaţiile lui Crin Antonescu au fost penibile.

10 sept. 2013, 16:39
CTP, despre decizia lui Antonescu în privinţa Roşiei Montane: Un gest absurd, explicaţii penibile VIDEO

„Domnul Crin Antonescu după mutarea asta a lui Ponta şi-a făcut socotelile şi a spus „domne pe ăia de la Roşia Antonescu lăsă-i, ăia sunt mai puţini, mă interesează mai mult protestul din oraşe, ăştia sunt mai mulţi, sunt cu Facebook, hai să devin principial brusc şi să neg complet proiectul”. De aici acea săritură din baie artistică a domnului Antonescu de după-amiază cu respingerea proiectului de către PNL, bineînţeles un gest absurd care nu poate fi justificat în niciun fel, iar explicaţiile domnului Antonescu au fost penibile„, a declarat, la România TV, jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Mai mult, jurnalistul a precizat că preşedintele PNL nu a justificat nici măcar din punct de vedere tehnic decizia partidului de a nu susţine proiectul Roşia Montană.

„Acolo e vorba de o chestiune tehnică. Dânsul trebuia să explice de ce e împotrivă PNL-ul să se aprobe acest proiect. Nu a explicat nimic din punct de vedere tehnic, ecologie, aspecte de patromoniu, aspecte de forţă de muncă, trebuia să spună ceva. Argumentul politic e absurd. Era vorba de o argumentaţie tehnică pe care domnul Antonescu nu a produs-o sub nicio formă”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Liberalii reuniţi luni în şedinţa de urgenţă la Parlament au decis să nu susţină proiectul Roşia Montană depus de Guvernul Ponta. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat la finalul şedinţei, că poziţia politică asumată de parlamentarii PNL este de a vota împotriva proiectului de lege privind Roşia Montană.