CTP, despre refuzul lui Trump de a participa la învestirea lui Biden: E un nou îndemn la violență și încă o lovitură dată democrației

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre plecarea lui Donald Trump de la Casa Albă. Acesta spune că fostul președinte a părăsit Casa Albă ca un ”ticălos negrolios”.

20 ian. 2021, 19:11
CTP, despre refuzul lui Trump de a participa la învestirea lui Biden: E un nou îndemn la violență și încă o lovitură dată democrației

CTP, despre refuzul lui Trump de a participa la învestirea lui Biden. Gazetarul e de părere că gestul lui Trump de a absenta de la ceremonia de învestire a lui Biden în funcția de Președinte este un îndemn la violență și încă o lovitură dată democrației.

CTP, despre refuzul lui Trump de a participa la învestirea lui Biden. Ce mesaj ar fi transmis de fapt fostul președinte american

Totodată, jurnalistul susține că Donald Trump nu va dispărea din politica americană, chiar dacă nu va mai avea voie să candideze pentru un nou mandat de președinte.

”Depinde de ce va face Partidul Republican, în frunte cu liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell. Dacă vor hotărî că Trump trebuie să fie condamnat, vor da curs impeachmentului, atunci imediat după aceea se poate trece prin Congres o hotărâre prin care nu mai are voie să candideze niciodată dl Trump. Însă asta nu-l va împiedica să-și utilizeze suporterii – mulți – pe care încă îi mai are în politica americană să exercite presiuni asupra politicienilor republicani. Nu va dispărea Trump din politică.

Nu are mare importanță ceea ce a spus Donald Trump astăzi. Trebuie să înțelegem exact gestul său de a-și rosti acest discurs de plecare într-o bază militară, în baza Andrews, într-un context specific dictatorilor pe care și l-a aranjat. Adică numai militari, familia și cei apropiați lui și fanii lui, nimeni altcineva prezent acolo.

Prin faptul că a refuzat acest ritual vechi de sute de ani al transferului de putere către următorul președinte, Donald Trump nu a făcut decât să dea încă o lovitură democrației și civilizației politice din Statele Unite și, la urma urmei, din întreaga lume, care este acum cu ochii pe America.

Acest gest al lui Donald Trump de a refuza să participe la ceremonia de învestire a lui Joseph Biden este un nou îndemn la violență. Care este rolul acestui ritual? Cei doi președinți își dau mâna, fac împreună un tur în văzul întregii națiuni, tocmai pentru a da un mesaj de pace și unitate Americii. America a fost sfâșiată în secolul 19 de un război civil teribil și acest ritual asta transmite: nu este vorba de un conflict, nu este vorba de un război, este vorba de un proces democratic, nu suntem dușmani, suporterii celui care vine și suporterii celui care pleacă, suntem cu toții americani și mergem înainte. Or, tocmai asta a refuzat Trump să facă acum.”, a spus CTP, la Digi 24.