CTP, despre sporul de calculator: ”Vă imaginați un profesor care stă fără calculator. Este depășit”

Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi 24 că profesorii care cer spor de calculator sunt cei care nu sunt pregătiți și care nu știu să se folosească de mediul online pentru a-și susține cursurile.

13 nov. 2020, 23:40
CTP, despre sporul de calculator: ”Vă imaginați un profesor care stă fără calculator. Este depășit”

CTP, despre sporul de calculator. Jurnalistul susține că cererea profesorilor arată faptul că nu sunt pregătiți să folosească mediul online. Gazetarul a făcut și un exercițiu de imaginație, închipuindu-și un profesor care stă fără calculator și care merge la școală să predea elevilor.

Citește și: Gâlceava intelectualilor. Mircea Dinescu şi CTP se ceartă pe restricțiile lui Iohannis

”Știți ce rezultă pe cale de consecință din această cerere? Rezultă că domnii profesori nu s-au ocupat până acum cu calculatorul. Vă imaginați un profesor în România anilor 2010-2020 care nu petrece o oră, două, trei pe zi în fața unui calculator pentru a se instrui, pentru a se ține la curent cu tot ce evoluează în disciplina pe care o predă? Vă imaginați un profesor care stă fără calculator și se duce la școală?” , a declarat gazetarul.

CTP, despre sporul de calculator: ”Da, există. Și știți cine e? E ăla de care își bat joc copiii. Râd în bănci de el! De ce? Pentru ca i-o iau înainte, pentru că ei știu lucruri, pentru că ei știu mai bine, știu să lucreze cu calculatorul. Și ăla care vine să țină ora și nu știe să deschidă un calculator, se face de râs, pentru că este depășit”, a spus Cristian Tudor Popescu, în emisiunea „Cap limpede” de la Digi 24.

De asemenea, CTP susține că cererea reprezintă o jignire, completând faptul că este un truc jalnic.

„Un profesor care ar fi utilizat calculatorul în mod firesc în pregătirea lui ce spor să ceară? Asta e o jignire. Să îmi spui că să dai bani pentru că mă uit într-un calculator e ca si cum până acum nu lucram cu calculatorul. Înseamnă să mă jignești cu un asemenea truc jalnic”, a mai spus gazetarul.

În urmă cu două zile, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a cerut Guvernului o ”atenție mult mai mare” pentru profesori. Federația a făcut referire la modificarea Hotărârii de Guvern 34/2018, astfel încât să se acorde ”sporul pentru condiții de muncă pentru personalul didactic care, în contextul epidemiologic actual, își desfășoară activitățile didactice în sistem online”.