CTP îl critică dur pe şeful CCR: Ce s-ar putea spune despre un om care face glume cum că l-a muşcat o oaie

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu taxează dur gluma neinspirată a preşedintelui Curţii Constituţionale. Augustin Zegrean a spus că a fost muşcat de o oaie, ducând în derizoriu tragedia petrecută în urmă cu trei săptămâni. Jurnalistul l-a criticat şi pe europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor care i-a blestemat pe cei care sunt pentru eutanasierea câinilor fără stăpân.

25 sept. 2013, 11:34
CTP îl critică dur pe şeful CCR: Ce s-ar putea spune despre un om care face glume cum că l-a muşcat o oaie

Nu ştiu ce s-ar putea spune despre atitudinea lui Zegrean, o persoană care găseşte de cuviinţă să facă glume cum că l-a muşcat o oaie, că e câinele lui în grevă, în condiţiile în care ne aflăm la 2-3 săptămâni de la uciderea lui Ionuţ de către câini şi în faţa unei decizii care nu trezeşte bucuria niciunui om, necesitatea eutansierii unor câini sălbatici, aflaţi pe străzi şi pentru care nu mai există altă soluţie. Să vii să faci bancuri în calitate de preşedinte al Curţii Consituţionale, să decidă telespectatorii cum trebuie calificat acest lucru. Dacă ar fi să avem o Curte Constituţională care să fie aşa cum sună, Curtea Constituţională, cea mai înaltă instanţă din statul român, dacă ar fi să fie aşa, ar trebui să tacă. Oamenii aştia judecă şi ne comunică hotărârea, nu ar trebui să facă astfel de comentarii de televizor, de colţul mesei, de analişti şi politicieni”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la România TV.

Cât priveşte protestul opozanţilor eutanasierii câinilor maidanezi, CTP a delarat că este uimit de „capacitatea de ura a celor care pretind că se află acolo din iubire faţă de animale”.

„Au fost proferate ameninţări, injurii, blesteme la adresa unor oameni care sunt de altă părere decât a lor şi care au dreptul să îşi explice poziţia şi sentimentele. Traian Băsescu a fost mereu pentru eutanasierea madainezilor. Nu întâmplător şi eu sunt pentru această soluţie în cazul în care toate celelalte sunt epuizate. Anul trecut, cam tot pe vremea asta, Traian Băsescu era tot pentru eutanasirea maidanezi. Unde erau manifestanţii când au fost eutanasiaţi aproape 7,5 milioane de români în calitate de cetăţeni? Tot CCR a stabilit ca 7,5 milioane de români să fie eutanasiaţi din calitatea de cetăţeni, să fie scoşi din existenţă. Nu-mi amintesc să-i fi văzut în stradă. Rămâne de meditat la conştiinţa civică a românilor”, a adăugat jurnalistul.

Curtea Constituţională a stabilit, miercuri, că Legea privind câinii fără stăpân este constituţională. Întrebat dacă susţine eutanasierea şi dacă are câine, preşedintele CC Augustin Zegrean a răspuns ironic:” Am câine lup, este în grevă de trei zile, a aflat ce se întâmplă şi mă ameninţă”.