CTP dezvăluie informaţii noi despre rolul lui Ion Iliescu în Revoluţia din 1989: „Eu nu ştiam acest lucru. Nu ştiu dacă îl vom vedea împins de cap în maşina poliţiei”

Invitat în cadrul emisiunii online ”Cap la cap” produsă de Recorder, jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a vorbit și despre Revoluția din 1989, amintind în acest context despre fostul președinte Ion Iliescu.

20 dec. 2023, 10:23
CTP dezvăluie informaţii noi despre rolul lui Ion Iliescu în Revoluţia din 1989: „Eu nu ştiam acest lucru. Nu ştiu dacă îl vom vedea împins de cap în maşina poliţiei”

Astfel, CTP, care consideră că Ion Iliescu este vinovat pentru o mare parte a deceselor survenite la Revoluție, a dezvăluit un episod neștiut din timpul evenimentelor desfășurate în urmă cu 34 de ani. Jurnalistul a aflat acest lucru de la unul dintre procurorii care au instrumentat dosarul Revoluției, Cătălin Ranco Pițu.

”Cel care a coordonat acest dosar, al Revoluției, este domnul procuror Pițu. Am fost chemat să depun mărturie atât în dosarul Revoluției cât și în cel al Mineriadei din 1990, ceea ce am și făcut. Și cu această ocazie am putut să stau de vorbă cu domnul Pițu. Au fost niște discuții ieșite din comun.

Un om cu o minte foarte puternică, capacitate de organizare, de a așeza lucrurile în context, de a ține seama de tot, de a nu uita nimic. Și am aflat un lucru pe care nu-l știam. Eu, participant la Revoluție în noaptea aceea, și după aceea, eu nu știam un lucru.

Citeşte şi: Dezbatere pe buget, la tribuna Parlamentului, între George Simion şi Diana Şoşoacă: „Te agresez sexual, scroafo!/Pe cine agresezi tu, mă, fătălăule?”

Știați că Ion Iliescu a fost primit la MApN, în după-amiaza zilei, după ce a plecat de la televiziune, și acolo a fost așteptat și primit cu protocol militar pentru un șef de stat? Asta n-am știut, dumneavoastră ați știut?

El a pretins tot timpul că ”domne, eu eram un cetățean, de la Editura Tehnică”. Nu știu dacă-l vom putea vedea pe Ion Iliescu împins pe cap și băgat în mașină”, a povestit CTP.

Citeşte şi: Elena Udrea, dezvăluiri de senzatie în dosarul Hidroelectrica: ”Eu nu am luat banii. I-au folosit cei din partid. De ce sunt obligată să plătesc eu?”