CTP, după moartea academicianului Bălăceanu-Stolnici: ”A încetat din viață unul dintre cei mai vomitivi turnători din istoria Securității”

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a murit duminică la vârsta de 100 de ani. ”A încetat din viață boierul academician Bălăceanu-Stolnici, unul dintre cei mai vomitivi turnători din istoria Securității”, a spus CTP.

21 aug. 2023, 13:21
CTP, după moartea academicianului Bălăceanu-Stolnici: ”A încetat din viață unul dintre cei mai vomitivi turnători din istoria Securității”

Cristian Tudor Popescu a avut cuvinte grele de spus la moartea lui Constantin Bălăceanu Stolnici.

”A sucombat un sfânt

A încetat din viață boierul academician Bălăceanu-Stolnici, unul dintre cei mai vomitivi turnători din istoria Securității. A dat pe mâna organelor, contra bani și titluri universitare, zeci de ani, zeci de „dușmani ai poporului”, potrivit verdictului CNSAS din 2007.

Mult lăudat de Securitate pentru „calitatea informațiilor” și „capacitatea de sinteză”. Mult lăudat, de asemenea, de către Ioan Aurel Pop și Raluca Turcan, pe 7 iulie anul acesta, la Academia Română, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani.

Patriarhul Daniel i-a conferit ordinul numit, cum dracu altfel, „Sfântul Ioan Gură de Aur”.

O întrebare pentru credincioși: unde-l va trimite Dumnezeu pe acad. dr. Bălăceanu-Stolnici, în iad, pentru păcatele lui, sau în rai, că are și Tatăl Nostru nevoie de informatori performanți?”, a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.

Vă reamintim că academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a murit la vârsta de 100 de ani. Bălăceanu Stolnici a colaborat cu fosta Securitate, sub numele conspirativ ”Laurenţiu” sau ”Ionescu Paul”, fiindu-i plătite numeroase vizite în străinătate pentru diferite misiuni, aşa cum rezultă din decizia CNSAS din august 2007.