CTP: Este un caz de PROSTIRE în faţă pe care Dan Voiculescu îl practică de la tribuna Parlamentului

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră teatral gestul lui Dan Voiculescu de a-şi da demisia din Senat şi a renunţa la imunitatea parlamentară, în condiţiile în care procurorii nu au cerut ridicarea imunităţii în cazul său. CTP a mai spus la România TV că Voiculescu are un tic: "o dată la câteva luni îşi dă demisia din senat şi îl suspendă pe Traian Băsescu".

28 ian. 2013, 18:49
CTP: Este un caz de PROSTIRE în faţă pe care Dan Voiculescu îl practică de la tribuna Parlamentului

Cristian Tudor Popescu este extrem de critic faţă de gestul lui Dan Voiculescu de a demisiona din Senat, el considerând că fostul lider al Partidului Conservator „a forţat o uşă deschisă, pentru efectul dramatic”. În direct la România TV, jurnalistul a declarat, referitor la renunţarea de către Dan Voiculescu la imunitatea parlamentară: „Oare din Securitate tot aşa îţi puteai da demisia? Una-două intrai şi ieşeai din onorabil aorganizaţie, cum intră şi iese Dan Voiculescu din Senatul României? Eu cred că nu, pentru că alegătorii domnului Voiculescu, amărâţii care l-au votat, nu sunt Securitatea. De ei dânsul poate să îşi bată joc cum doreşte.

Cât priveşte chestiunea imunităţii, domnul Voiculescu renunţă la ceva ce nu avea. Asta deoarece dosarul domnului Voiculescu în legătură cu Institutul de Cercetări Alimentare se găseşte în faza de judecată. A trecut de fazele de reţinere, arestare şi percheziţie, în care are sens şi se discută despre imunitate. De aceea procurorii nici n-au cerut ridicarea imunităţii. Dândsul, în clipa de faţă, era pe punctul de a beneficia de o sentinţă, de o hotărâre din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Care imunitate? La ce imunitate renunţă domnul Dan Voiculescu? (…)

Dânsul are un tic nervos: o dată la câteva luni îşi dă demisia din Senat şi îl suspendă pe Traian Băsescu. El şi-a suprimat calitatea de senator, beneficiind acum de judecata Tribunalului Bucureşti şi nu de judecata Curţii Supreme, unde îl aştepta completul care l-a condamnat pe Adrian Năstase. Este un caz de prostire în faţă pe care Dan Voiculescu îl practică de la tribuna parlamentului. A forţat o uşă deschisă, pentru efectul dramatic„, a conchis jurnalistul.