CTP: I-aş da o notă bună lui Ponta pentru că nu s-a folosit de „greaua moştenire” VIDEO

Publicistul Cristian Tudor Popescu a vorbit, joi, la România TV, despre discursul ţinut de premierul Victor Ponta pe marginea bugetului pe 2013 şi a stării naţiunii şi a apreciat atitudinea acestuia ca fiind "raţională" şi de o bună perspectivă. CTP a ţinut să aprecieze faptul că Ponta nu s-a folosit în discursul său de "greaua moştenire" invocată de fiecare dintre puterile precedente în momentul preluării frâielor ţării.

10 ian. 2013, 17:36
CTP: I-aş da o notă bună lui Ponta pentru că nu s-a folosit de „greaua moştenire” VIDEO

Cristian Tudor Popescu a comentat discursul lui Victor Ponta privind starea naţiunii şi a apreciat că acesta a fost o dovadă a dorinţei de schimbare a relaţiei dintre Guvern şi cetăţeni. Analistul a subliniat, însă, că o asemenea „promisiune de transparenţă (…) menită să vină în contradicţie evidentă cu atitudinea guvernelor PDL” nu le va fi suficientă celor de la guvernare, dacă nu va fi rezolvată problema clientelei politice, dacă nu se va renunţa la „jocul iresponsabil cu banii publici” şi dacă, în timp ce populaţiei i se va vorbi în continuare de criză şi austeritate, politicienii vor continua să prospere.

I-aş da o notă bună lui Victor Ponta pentru că nu s-a folosit de greaua moştenire. Acest discurs, pe care l-am auzit ani şi ani de la fiecare putere, a fost anulat de Victor Ponta. Ce-a fost, a fost. Nici nu a pronunţat numele lui Băsescu. Nu a vrut să arunce responsabilitatea datoriilor României pe umerii adversarilor politici, ceea ce este o atitudine raţională şi de o bună perspectivă„, a spus Cristian Tudor Popescu, la România TV.

Nu este suficientă o mai bună comunicare şi o atitudine mai lipsită de aroganţă. Se va vedea, efectiv, ce se întâmplă pentru că dacă clientela actualei puteri va face exact ce a făcut clientela PDL-ului, oamenii vor vedea. Dacă vor continua afacerile de corupţie la nivel înalt, jocul iresponsabil cu banii publici, cum s-a întâmplat, oamenii vor vedea şi vom simţi pe pielea noastră. Dacă vom vedea demnitari ai actualei puteri îmbuibându-se, îngrăşându-se în funcţii, cum s-a întâmplat (…), cum îşi mai fac o vilă cu 18 camere, cum îşi mai cumpără nu ştiu câte terenuri, cum le cresc conturile în vreme ce nouă premierul ne vorbeşte desăre tăieri şi austeritate, iarăşi este inutil ce face domnul Ponta„, a atras atenţia Cristian Tudor Popescu

CTP a apreciat că problema cea mai dificilă pentru premierul Ponta va fi clientela politică: „În ceea ce priveşte Guvernul, posturile grase din companiile de stat, unde se pune clientela politică… aici premierul Ponta, ca om politic tânăr şi care vrea un viitor, sunt convins că nu doreşte ca aceste persoane să aibă bani mulţi şi nemeritaţi în funcţiile respective. Dar, ca să îi scoată de acolo, să reducă aceste zone de scurgere de bani nemeritaţi, trebuie să lupte politic în interiorul coaliţiei, unde se va lovi de cercuri de interese (…). Interesul lui Ponta este să rezolve aceste lucuri. Întrebarea este dacă va putea, pentru că acolo este o pâclă foarte groasă„.