CTP îi cere explicaţii lui Cîţu despre vizita în SUA. „Cine a plătit şi cât a costat? Rezultatul a fost zero”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu vrea să afle cine a plătit şi cât a costat vizita lui Florin Cîţu în Statele Unite, în condiţiile în care, din punctul său de vedere, rezultatul deplasării a fost "zero".

15 apr. 2022, 23:34
CTP îi cere explicaţii lui Cîţu despre vizita în SUA. „Cine a plătit şi cât a costat? Rezultatul a fost zero”

CTP îi cere explicaţii lui Cîţu şi referitor la o întrebare legată de pandemie care este în continuare pe buzele multor români; „Cum rămâne cu cele 100 de milioane de doze de vaccin?”, achiziționate pentru o populație de 18 milioane de români. „Să explice, și nu cred că să ne explice nouă, trebuie să explice DNA-ului, domnul Cîțu”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

CTP îi cere explicaţii lui Cîţu despre vizita în SUA. „În afară de un shopping ceva – a mai testat prețurile probabil”

„Acum face vizită la Kiev domnul Cîțu. Eu aș avea o întrebare legat de vizite, în ce-l privește pe domnul Cîțu. Cine a plătit și cât a costat vizita domnului Cîțu în Statele Unite? Care, în afară de un shopping ceva – a mai testat prețurile probabil, prin SUA, domnul Cîțu – rezultatul acestei vizite a fost „ăsta” (zero – n.red.). Taman înainte de a fi debarcat. (…)

Nu știu ce rezultate există, că n-a mai avut timp să comunice…

Și de asemenea, domnul Cîțu, care se duce acum la Kiev – iată ce întreabă oamenii, revine această întrebare – Cum rămâne cu cele 100 de milioane de doze de vaccin? Care costă, nu știu, un miliard de euro sunt acolo. Cum rămâne? La o populație de 18 milioane de locuitori, sau cât om fi acum.

Cum rămâne? Nu trebuie investigat așa ceva? O asemenea achiziție… Păi, domne, să vină DNA-ul, domne. Este un caz tipic, poate fi, nu știu, dar e un caz tipic de corupție. Dacă te apuci să achiziționezi o asemenea cantitate, evident de la bun început, fără să fie nevoie…”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Citeşte şi: CTP, atac furibund la premierul Ungariei: „Viktor Orban este un Putin. Dacă ar avea resursele Rusiei l-am vedea făcând ce face liderul de la Kremlin”

CTP îi cere explicaţii lui Cîţu despre cele 100 de milioane de vaccinuri împotriva COVID-19. „Asta a fost o achiziție cu atribuire directă, cu dedicație”

Chiar dacă achiziţia de vaccinuri a fost realizată la nivel european, CTP nu crede că „ne-a băgat cineva pe gât 100 de milioane de vaccinuri”.

„Așa, și? Cum la nivel european? Nouă ne-a băgat cineva pe gât 100 de milioane de vaccinuri? Să explice, și nu cred că să ne explice nouă, trebuie să explice DNA-ului.

Păi, noi am cerut 100 de milioane, că n-a venit Bruxellesul să ne spună „Bă, să nu cumva să luați mai puțin de 100 de milioane!”, a mai spus gazetarul, conform sursei citate.

CTP, despre vaccinurile anti-COVID: „Nu se face niciun fel de anchetă în direcția asta”

„Păi, să explice, și nu cred că să ne explice nouă, trebuie să explice DNA-ului. Adică, de ce n-ar trebui să fie o asemenea achiziție? Nu se ocupă DNA-ul cu corupția? Asta a fost o achiziție cu atribuire directă, cu dedicație… 100 de milioane. Cum justifică, domne, că au luat 100 de milioane de doze de vaccin? Hai, să aud și eu explicația.

Am auzit de la Cîțu odată: „Domne, Uniunea Europeană prevede 40% grad de perisabilitate, că pot să fie 40% pierdute. Păi, aia se referă la vaccinuri care se strică, sunt pierdute, sunt perisate, nu pe care le pierzi din start. Pentru că o cantitate enormă din aceste vaccinuri nu au avut nicio șansă să se periseze, pentru că erau degeaba de la bun început. Și nu se face niciun fel de anchetă în direcția asta”, a concluzionat Cristian Tudor Popescu.

Citeşte şi: CTP îl nimicește pe Putin după mesajul lui Zelenski pentru români: „Acest cimpanzeu sângeros este capabil de absolut orice”