CTP lansează acuzaţii fără precedent: „Ce fac acum cancelarul Nehammer şi partidul său înseamnă o lovitură de stat împotriva Uniunii Europene”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a luat atitudine în scandalul provocat de liderii Austriei, care refuză aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, încurcându-se în explicaţii şi, în final, refuzând efectiv să îşi mai justifice poziţia în vre-un fel.

08 dec. 2022, 08:41
CTP lansează acuzaţii fără precedent: „Ce fac acum cancelarul Nehammer şi partidul său înseamnă o lovitură de stat împotriva Uniunii Europene”

CTP scrie joi că ceea ce face Austria se aseamănă cu o lovitură de stat plănuită de autorităţile de la Viena şi menită să răstoarne ordine Uniunii Europene şi poate chiar a-i bloca o parte importantă a iniţiativelor, având în vedere poziţia Bulgariei, care ameninţă că, dacă nu va fi primită în Schengen, va respinge toate reglementările propuse de UE pe tema migraţiei.

Nu în ultimul rând, CTP face o asociere între acţiunile actualei conduceri a Austriei şi Hitler, fostul conducător al Germaniei, de origine austriacă.

„Ce fac acum cancelarul Nehammer și partidul său înseamnă, peste jignirea și desconsiderarea României, o lovitură de stat împotriva Uniunii Europene, statul fiind Austria.

Comportamentul de Sturmbannführer SS al lui Nehammer, cel care, cu o privire sticloasă, mitraliind cu minciuni și absurdități încremenitoare, calcă România în picioare pentru că poate, este un mesaj de susținere pentru neonaziștii Reichsbürger. Care tocmai au încercat o lovitură de stat cu asasinate plănuite și ocuparea Parlamentului în Germania. Și pentru întreaga extremă dreaptă xenofobă, anti UE, antidemocrație, pro Putin din Europa. Și un omagiu adus lui Jörg Haider, nazistul care, în urmă cu câțiva ani, a ajuns cu partidul său la guvernare, Austria suportând sancțiuni UE pentru asta.

Să ne amintim că Hitler a fost austriac?

Consecințele pentru unitatea europeană încep deja să apară. Bulgaria anunță că, dacă nu va fi primită, va boicota toate hotărârile pe care UE le va lua de acum înainte în problema migranților…”, a scris Cristian Tudor Popescu pentru Republica.

Citeşte şi: EXCLUSIV| George Simion începe boicotul:”Aceste partide care nu sunt capabile să bage România în Schengen au guvernat în interesul străinilor”