CTP: Năstase a rămas la fel de AROGANT. Acum este doar un personaj mediatic

Analistul Cristian Tudor Popescu a vorbit, joi, la România TV, despre revenirea fostului premier Adrian Năstase în peisajul media din România, după ce a preferat să păstreze tăcerea timp de o lună, după eliberarea condiţionată din penitenciarul Jilava.

18 apr. 2013, 17:34
CTP: Năstase a rămas la fel de AROGANT. Acum este doar un personaj mediatic

Cristian Tudor Popescu spune despre Adrian Năstase că detenţia „nu l-a schimbat deloc” din punct de vedere uman, ci doar „din punct de vedere stilistic. „Constat că evenimentele prin care a trecut nu l-au schimbat deloc pe Adrian Năstse. A rămas acelaşi personaj arogant, nu s-a eliminat nimic din această caracteristică a domniei sale. Ca stilistică, observ însă că este ceva mai puţin perifrastic în exprimare, se exprimă ceva mai direct decât înainte„, a comentat CTP.

Editorialistul a apreciat că „experienţa închisorii nu este de natură să-l traumatizeze” pe Adrian Năstase, despre care spune că a rămas doar un personaj mediatic care nu mai poate influenţa scena politică din România decât cel mult ca analist cu o bogată experienţă politică.

CITEŞTE ŞI: Năstase, despre VIAŢA ÎN ÎNCHISOARE: Trebuie să fii destul de puternic ca să rezişti

Experienţa închisorii nu este de natură să-l traumatizeze. Adrian Năstase s-a aflat într-un fel de an sabatic ceva mai scurt, parţial, în calitate de profesor universitar. S-a dus să vadă alţi oameni şi acum ne-a împărtăşit experienţe despre viaţa la penitenciar„, a punctat Cristian Tudor Popescu.

CITEŞTE ŞI: Năstase nu vrea funcţii: Citând din Vanghelie, Adrian Năstase e deja instituţie. Vezi ce PLANURI are

CTP a remarcat că Adrian Năstase a perceput foarte corect calitatea sa de personaj exclusiv mediatic din acest moment şi că acum lucrează la „crearea unei platforme mediatice”. „Dânsul înţelege că, după ce a plecat din partid, există nişte mecanisme care se închid în urma celui care pleacă. Nu mai rămâne loc pentru el, indiferent dacă e vorba de Adrian Năstase, care a fost cine a fost în PSD. Domnul Năstase nu mai poate schimba efectiv, prin decizii ale sale, politica României în anii care urmează. Poate însă să mai aibă influenţă în calitate de persoană mediatică. Tot discursul a fost organizat în vederea creării unei platforme mediatice”, a punctat jurnalistul, adăugând că acum Năstase poate fi „cel mult un sfătuitor”, datorită experienţei sale bogate ca politician.

CITEŞTE ŞI: Adrian Năstase: Victor Ponta conduce DOUĂ guverne. E nevoie de unitate. Ce notă îi dă premierului