CTP, răvăşit după eliminarea Simonei Halep de la Roland Garros. „Cu tristețe am văzut acest meci. Oricum, nu-mi puneam mari speranțe”

Cristian Tudor Popescu a afirmat că a văzut cu "tristeţe" meciul de la Roland Garros în care Simona Halep a fost eliminată surprinzător de chinezoaica Qinwen Zheng în turul secund al competiţiei. Gazetarul a constatat că Halep a revenit la un tenis defensiv, sperând că "va fi altfel cu Mouratoglou".

26 mai 2022, 21:10
CTP, răvăşit după eliminarea Simonei Halep de la Roland Garros. „Cu tristețe am văzut acest meci. Oricum, nu-mi puneam mari speranțe”

CTP a comentat pe marginea înfrângerii Simonei Halep (30 de ani, 19 WTA) de către Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA) la turneul de la Paris, scor 6-2, 2-6, 1-6.

„Cu tristețe am văzut acest meci. Oricum, nu-mi puneam mari speranțe. Pentru că am văzut-o pe Zheng cum a jucat în turul precedent și, mai îngrijorător, am văzut-o pe Simona cum a jucat la Paris cu Schunk. Halep a revenit la jocul ei conservator, de siguranță, pe care îl știm de ani și ani, și care nu o mai ajută în acest moment, nu mai poate ajunge nici măcar în sferturi la un turneu important cu un asemenea joc.

Paradoxal, e și ceva bun în faptul că a pierdut acum, în turul 2. Dacă nu mă înșel, urma un joc cu Ostapenko. Și nu mai vreau să văd un meci cu Ostapenko. Recent, Simona a pierdut un meci cu Ostapenko exact ca pe cel din 2017, din finala de la Roland Garros! Așa că mai bine că n-am văzut-o jucând iar cu Ostapenko, nu cred că avea șanse”, a declarat CTP pentru GSP.ro.

Citeşte şi: Roland Garros 2022. Surpriza zilei, Simona Halep a fost eliminată încă din turul II, pentru prima oară în ultimii 7 ani, atât de devreme

Cristian Tudor Popescu a remarcat tehnica prin care Zheng a anihilat-o azi pe Simona Halep.

„Primul set a fost mai degrabă pierdut de Zheng decât câștigat de Simona. Halep n-a făcut mare lucru, a jucat de pe fundul terenului, stânga, dreapta, așteptând să greșească adversara, ceea ce s-a întâmplat în primul set, când Zheng a greșit mult neforțat.

Apoi, chinezoaica a jucat tactic foarte inteligent, a lovit tot timpul cu spin, a ridicat mingea, în special cu forehandul, iar Simona a lovit multe mingi de deasupra umărului, în special pe rever, asta a fost secvența de baza începând cu setul 2. Zheng lovea cu dreapta inversă, se ferea de rever, trimitea pe reverul Simonei o minge tare, lovită, cu efect, mingea sărea sus, iar Simona, după 1-2-3-4 puncte, ceda”, a explicat gazetarul.

CTP îşi pusese speranţa că Simona Halep va juca mai agresiv în condiţiile în care este antrenată de Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams.

„Cel mai trist lucru e că a a revenit la tenisul ei vechi. Zheng joacă alt tenis, e agresivă, ați văzut-o de câte ori a riscat, a făcut și multe greșeli neforțate, dar a reușit și mai multe lovituri câștigătoare, așa se câștigă azi în tenis. Cu tenisul Simonei, nu poți să emiți pretenții mai sus de locul 50-60. Nu cred că mai poate rezista nici în primele 30 de jucătoare.

Nu înțeleg, pentru că am văzut câteva jocuri abordate altfel cu Mouratoglou la început, am văzut că poate juca și mai agresiv, că lua inițiativă. Din păcate, a fost doar un foc de paie”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

„Având în vedere tot ce s-a întâmplat în ultimele meciuri, nu cred că Simona își mai poate schimba jocul. Poate să mai joace, firește, poți să rămâi așa în primele 50 de jucătoare din lume, dar întoarcerea în TOP 10 e foarte departe”, a încheiat CTP, conform sursei citate.

Simona nu a mai părăsit turneul de la Roland Garros în turul secund din 2015, când pierdea în fața croatei Lucic-Baroni, scor 5-7, 1-6.

Citeşte şi: Irina Tănase l-a uitat repede pe Liviu Dragnea. Şi-a găsit un nou iubit, supranumit „Regele medicamentelor” FOTO