CTP, revoltat după declarațiile lui Iohannis în scandalul „Bâstroe”: „Gesturile incorecte ale Ucrainei nu trebuie trecute cu vederea! E un stat ros de corupție!”

CTP intervine în scandalul „Canalul Bâstroe". Celebrul gazetar nu s-a ferit să avertizeze că statul vecin României, condus de regimul Zelenski, este „ros de corupție". 

23 feb. 2023, 09:52
CTP, revoltat după declarațiile lui Iohannis în scandalul „Bâstroe”: „Gesturile incorecte ale Ucrainei nu trebuie trecute cu vederea! E un stat ros de corupție!”

Cristian Tudor Popescu a admis faptul că susține Ucraina, în conflictul cu Rusia, cu precizarea că președintele Zelenski are diverse derapaje.

„Deoarece există semnale că Ucraina draghează canalul Bîstroe, ceea ce poate provoca daune financiare și de mediu României, să o dăm dracului de Ucraină, să nu-i mai sprijinim pe ucraineni – altfel, înseamnă că nu suntem patrioți. Ăsta e sloganul momentului, propagat de zvonerii și răspândacii Kremlinului din România.

Înghițit pe nemestecate de românii cu discernământ deosebit de redus. Acestora, încerc să le dau un vomitiv. Subsemnatul, ca om și ca român, susțin Ucraina. Dar nu pentru că aș iubi-o. Statul vecin este ros de corupție mai ceva decât statul român, politica față de minorități, între care cea română, este naționalist-primitivă în raport cu atitudinea evoluată, europeană, față de minorități a României. Nu îmi place tot ce spune și ce face președintele Zelenski.

Nu-i consider pe ucraineni un popor mai breaz decât altele. Singurul motiv pentru care îi admir este curajul și puterea de sacrificiu cu care luptă pentru a mai avea o țară. Dar nu susțin Ucraina numai pentru libertatea și suveranitatea ei, ci, în primul rând, pentru libertatea și suveranitatea României”, a comentat CTP, pe pagina sa de Facebook.

 

CTP, revoltat: „Gesturile incorecte ale Ucrainei nu trebuie trecute cu vederea!”

 

După ce Klaus Iohannis „a mângâiat pe cap” regimul Zelenski, după lucrările ilegale desfășurate în Dunăre, CTP a avertizat că trebuie făcută o distincție clară între cauza Ucrainei – războiul cu Rusia vs. adâncirea Canalului Bâstroe.

„Iată de ce, gesturile incorecte ale Ucrainei, care nu trebuie trecute cu vederea, nu mă vor determina vreodată să n-o mai susțin în lupta ei de apărare.

Rusia a fost, de veacuri, este și va rămâne cel mai puternic și mai crud dușman al României, al Europei, al democrației și libertății, pe care nu le va avea niciodată”, a mai comentat CTP.

După ce Klaus Iohannis au îndemnat românii să nu boicoteze afacerile austriece, în urma scandalului „Schengen”, președintele a făcut noi declarații care au inflamat opinia publică, ieri, la întâlnirea cu Joe Biden – vezi AICI declarațiile.